Nieuws

Laatste nieuws

Klick op deze link: hartelijk dank en beste wensen KtS NL

December 2017

In december heeft ook Jenny Salavante haar staatsexamen voor leraar gehaald. Dat betekent dat ze nu officieel een baan als lerares Engels kan vinden.

Lilian Akinyl heeft het nationale examen gehaald en kan nu in januari haar klinische stage beginnen.

November 2017

José en Ans hebben een inspirerende reis naar Kenia gemaakt. Tijdens deze reis hebben we onze jaarlijkse studentendag gehouden. Op de studentendag waren 7 studenten ook 4 alumni van Kids to School aanwezig. Helaas waren 3 studenten verhinderd.Twee bijzonder inspirerende gasten: Nancy Waweru en Everlyn Wasika informeerden ons, op een heel boeiende manier, hoe zij hun carriere gemaakt hadden.                                       

José en Ans hebben de families van 3 van onze nieuwe studenten kunnen bezocht.

Alle deelnemers aan studentendag

De studenten

Oktober 2017

14 oktober heeft Lilian Akinyl haar diploma Clinical Medical Surgery and Community Health aan de Kenyan Methodist University in Meru ontvangen.Haar mentor Andrew was bij de diploma- uitreiking aanwezig. Lilian van harte gefeliciteerd.

   

Lilian gaat nu één jaar stage lopen en sluit daarmee dan haar studie af. Lilian, we wensen je veel succes.

Augustus 2017

Het loopt goed met Kids to School. Nieuwe donaties maken het ons mogelijk nieuwe studenten op te nemen. In december 2016 hebben we op advies van de Local Advisory Counsil afgesproken dat we ook een aantal jongens in ons programma gaan opnemen.

Meryshel Gianan is onze nieuwe studente uit de Filippijnen. Sinds juli 2017 sponsort Kids to School haar. Ze kan hierdoor haar laatste jaar van haar studie : Bachelor in Business Administration, Major in Financial Management, afronden. Veel succes Meryshel.

Vanaf september 2017 zijn Julian Whataki Ghitau en Elija Mpasoi Kindi opgenomen in ons programma. Beide jongens zitten in de eerste klas van de middelbare school. We zijn blij dat we deze jongens een kans kunnen geven een opleiding te volgen.

In januari 2018 begint Vivian Metiene aan haar middelbare school. Welkom Vivian in onze groep.

Verdere informatie over deze studenten kunt u lezen onder huidige studenten.

Maart 2017

Cum laude voor Jenny

Eind maart is Jenny Salavante cum laude geslaagd voor haar bachelors  Elementary Education with specialization in General Education. Hartelijk gefeliciteerd Jenny, super gedaan.

Veel succes verder

   

 

 

 

 

 

   

Maart 2016

We zijn blij dat Josephine Auma met een A- het diploma van de middelbare school gehaald heeft. Een A- is bijna de hoogste score in Kenia. De scores variëren van A tot F. We feliciteren Josephine van harte met het behaalde succes en wensen haar ook veel succes met het kiezen van haar studie.

Goed nieuws is ook dat we een nieuwe penningmeester gevonden hebben. De heer Peter van den Berg is bereid deze taak op zich te nemen. Veel succes Peter. We hopen op een goede samenwerking.

Minder goed nieuws is dat we na lang beraad besloten hebben Levis Nyalando Auma uit ons programma te halen. In september 2015 is ze begonnen met een nieuwe studie:  Technologische informatica. Helaas communiceer ze niet en tot nu hebben we geen idee van haar resultaten. Dit was een van de afspraken die we met haar gemaakt hebben toen we haar de kans hebben gegeven een nieuwe studie te starten.