Nieuws

 

LAATSTE NIEUWS

HET JAAR 2022

Juni 2022

Aan Kids to School: Ik wil iedereen graag meedelen dat ik mijn studie heb afgerond en Magna Cum Laude ga afstuderen. De diploma-uitreiking was op 9 juni. Dit succes van mij is mogelijk gemaakt door de stichting en zijn  gulle donateurs. Ans, zuster Gemma en zuster Mila, heel erg bedankt. Jullie hebben mijn droom mogelijk gemaakt. Dank je wel zeggen is niet genoeg om mijn dankbaarheid te uiten voor de steun die jullie hebben gegeven. Ik beloof dat ik mijn ouders en mijn broers en zussen zal helpen, in ruil voor jullie vrijgevigheid. Ik zal jullie voor altijd dankbaar zijn. Moge de goede Heer jullie zegenen met geluk, een goede gezondheid en een lang leven. Na de ceremonie op 9 juni stuur ik jullie foto’s van mijn afstuderen. Voor de tussentijd is hier mijn afstudeerfoto. Nogmaals, accepteer alstublieft mijn oprechte dank. Ik kan de immense vreugde die ik nu voel niet bevatten. Hartelijke groet, JOHN LOUIE P. ASPERA

April  2022

In april 2022 zijn Virginia     en Eunice  begonnen aan klas drie van de middelbare school. Door gebrek aan geld hebben ze de eerste twee jaar van de middelbare school veel uren verzuimt. Dankzij Kids to School kunnen deze twee meisjes de laatste twee jaar onbezorgd naar school. Dit zal zeker hun resultaten positief beïnvloeden.

Maart 2022

Esther heeft haar studie afgesloten met het behalen van haar examen voor advocatuur. De officiële uitreiking van het diploma volgt later dit jaar. Kids to School feliciteert haar met dit  resultaat en wenst haar een mooie toekomt.

 

HET JAAR 2021

December 2021

En weer ligt er een bijzonder, en voor velen moeilijk jaar, achter ons. We zijn nog niet van het virus af. Houd hoop en blijf gezond. Het afgelopen jaar zijn drie studenten afgestudeerd, twee studenten zijn in het programma opgenomen en gelukkig heeft geen van de studenten a.g.v. corona de school verlaten. Klik hier voor de Kerstkaar KtS 2021. 

Christine heeft in december haar studie afgesloten met het behalen van haar Bachelor of Arts, Social Work and Community Development . Kids to School feliciteert haar met dit  resultaat en wenst haar een mooie toekomt.

 

Rose heeft haar studie afgesloten met het behalen van het diploma interior design. De officiële uitslag volgt in 2022. Kids to School feliciteert haar met dit  resultaat en wenst haar een mooie toekomt.

 

Juli 2021
Michelle heeft haar bachelors in Business Administration aan de Universiteit van Iloilo gehaald. Ze is met zeer goede resultaten afgestudeerd. Kids to School wenst haar veel succes.

Mei 2021
In mei zijn alle vier studenten die in het laatste jaar van de middelbare school zaten geslaagd voor hun eindexamen.We feliciteren Elias, Mercy, Julius en Lydia van harte met het behaalde resultaat. We hopen dat ze in september met hun studie kunnen beginnen.

Maart 2021

In maart is Nickson begonnen als nieuwe student. Welkom in het programma van Kids to School.

Januari 2021
Onze eerste nieuwe student van 2021 is MacLean. Welkom in het programma van Kids to School.

HET JAAR 2020

December 2020

Corona-actie:
Een bijzonder, en voor velen moeilijk jaar, ligt achter ons. Corona heeft een grote invloed gehad op het onderwijs van onze studenten en de economische situatie van de gezinnen van de studenten. Veel studenten hebben een vertraging opgelopen in het afstuderen of missen een deel of een volledig jaar in hun studie. Mede hierdoor hebben we nu 32 studenten in het programma. Als blijk van betrokkenheid hebben we besloten alle gezinnen en medewerkers van Kids to School een Corona-attentie van ongeveer 25 euro te geven.Wilt u hier ook iets aan bijdragen dan kunt u een donatie doen; het bankrekeningnummer van Kids to School is: NL38 TRIO 0786 8391 04 t.n.v. Stichting Kids to School in Utrecht.
Kids to School wenst jullie een voorspoedig en gezond 2021.

Klik hier voor de Kerstkaart 2020

Het is lang rustig geweest op de website. Gelukkig is het onderwijs gedeeltelijk weer gestart in Kenya en zijn er ook nieuwe studenten in het programma opgenomen.

Nieuw in ons programma is Monicah W. Monicah is in februari 2020 geslaagd voor het eindexamen ven de Middelbare school. Ze is in november beginnen met haar studie Community Development and Environment. We hebben meteen een computer voor haar gekocht omdat de studie op dit moment vooral online gaat.

Patrick hebben we ook in ons programma opgenomen. Door geldgebrek kon hij de middelbare school na het eerste jaar niet vervolgen. Dank zij Kids to School kan hij begin 2021 naar de de 2e klas.

Nieuw in ons programma is ook Pauline. Pauline heeft de middelbare school gehaald in februari 2020. Zij gaat beginnen met haar studie Bachelor of Commerce aan de Kenyatta University.

April 2020
Het is een vreemde tijd en wereldwijd zijn scholen gesloten. Dat betekent ook dat de kinderen die Kids to School sponsort veelal thuis zitten nu. Een enkeling probeert zijn studie af te sluiten en is daarom blijven wonen in de stad waar hij/zij studeert. We hopen allemaal dat deze tijd niet te lang gaat duren.

HET JAAR 2019

December 2019
Hartelijk dank_KtS2019

HET JAAR 2018

December 2018
Hartelijk dank 2018 NL

November 2018
26 november heeft Morine haar diploma verpleegkunde gehaald.

Oktober 2018
Irene Saito heeft haar diploma gehaald, ze is met zeer goede resultaten afgestudeerd. Kids to School wenst haar veel succes.

Juli 2018
Het gaat goed met Kids to School. Drie studenten hebben hun opleiding voltooid en zoeken nu een baan, lopen een praktische stage of wachten op de officiële uitreiking van hun diploma. Dankzij jullie doorlopende hulp zijn we in staat weer nieuwe studenten in ons programma op te nemen.

Meryshel Gianan is afgestudeerd en is nu op zoek naar een baan. We zijn op zoek naar een nieuwe student in de Filippijnen. We hebben drie aanvragen. We moeten nog beslissen wie we gaan sponsoren.

Irene Saito heeft haar studie afgerond en krijgt in oktober officieel haar diploma. Lilian Akinyi loopt momenteel stage in Coast Province General Hospital in Kisumu. In 2019 studeert ze af.

In Kenia hebben zeven studenten een aanvraag ingediend. We kunnen vijf nieuwe studenten opnemen in ons programma en hebben een keuze gemaakt op basis van hun behoefte, schoolprestaties en totale kosten.

De volgende studenten zijn opgenomen in ons programma:

Mercy Njeri Mwangi. Mercy zit in de 2e klas van de middelbare school. Door gebrek aan geld moest ze van school af. Dankzij Kids to School kan ze verder gaan.

Faith Mutoni krijgt de kans door te gaan met haar studie Farmacie. Ze zit in haar eerste jaar. De studie duurt 5 jaar.

Vanaf september 2018 sponsoren we Okinyi Petronillah Aril. Petronillah heeft de middelbare school in december 2017 afgerond. Ze wil secretaresse worden. Ze is op zoek naar de juiste school.

Lydia Awino heeft de lagere school afgerond in december 2017. Dankzij Kids to School kan ze in januari 2019 beginnen met de middelbare school.

Rose Wambui Maina krijgt de kans om haar studie interieurontwerper af te ronden met een diploma. Ze hoopt het certificaat te halen in augustus om vervolgens in september aan haar vervolgstudie te kunnen beginnen.

Verdere informatie over onze nieuwe studenten kunt u binnenkort lezen op de website in de sectie Huidige studenten.

April 2018
In april is Meryshel Gianan cum laude geslaagd voor haar bachelor Business Administration.
Hartelijk gefeliciteerd Meryshel, super gedaan.

                                       

Januari 2018
We hebben een nieuwe studente in Tanzania: Anna Abdalla Athumani. Onze sponsors To en René Tasseron hebben Anna ontmoet op hun reis door Tanzania. Anna zit in de laatste klas van de lagere school en moest van school af omdat er geen geld was. Anna is wees en haar grootmoeder kan het schoolgeld niet betalen.

HET JAAR 2017

December 2017
Klik op deze link: hartelijk dank en beste wensen KtS NL

December 2017
In december heeft ook Jenny Salavante haar staatsexamen voor leraar gehaald. Dat betekent dat ze nu officieel een baan als lerares Engels kan vinden.

Lilian Akinyl heeft het nationale examen gehaald en kan nu in januari haar klinische stage beginnen.

November 2017
José en Ans hebben een inspirerende reis naar Kenia gemaakt. Tijdens deze reis hebben we onze jaarlijkse studentendag gehouden. Op de studentendag waren 7 studenten ook 4 alumni van Kids to School aanwezig. Helaas waren 3 studenten verhinderd. Twee bijzonder inspirerende gasten, Nancy Waweru en Everlyn Wasika, informeerden ons op een heel boeiende manier hoe zij hun carrière gemaakt hadden.                                       

José en Ans hebben de families van 3 van onze nieuwe studenten kunnen bezoeken.

Alle deelnemers aan studentendag

De studenten

Oktober 2017
Op 14 oktober heeft Lilian Akinyl haar diploma Clinical Medical Surgery and Community Health aan de Kenyan Methodist University in Meru ontvangen. Haar mentor Andrew was bij de diploma-uitreiking aanwezig.
Lilian, van harte gefeliciteerd.

   

Lilian gaat nu een jaar stage lopen en sluit daarmee dan haar studie af. Lilian, we wensen je veel succes.

Augustus 2017
Het loopt goed met Kids to School. Nieuwe donaties maken het ons mogelijk nieuwe studenten op te nemen. In december 2016 hebben we op advies van de Local Advisory Counsil afgesproken dat we ook een aantal jongens in ons programma gaan opnemen.

Meryshel Gianan is onze nieuwe studente uit de Filippijnen. Sinds juli 2017 sponsort Kids to School haar. Ze kan hierdoor het laatste jaar van haar studie, Bachelor in Business Administration, Major in Financial Management, afronden. Veel succes, Meryshel.

Vanaf september 2017 zijn Julian Whataki Ghitau en Elija Mpasoi Kindi opgenomen in ons programma. Beide jongens zitten in de eerste klas van de middelbare school. We zijn blij dat we deze jongens een kans kunnen geven een opleiding te volgen.

In januari 2018 begint Vivian Metiene aan haar middelbare school. Welkom Vivian, in onze groep.

Verdere informatie over deze studenten kunt u lezen onder huidige studenten.

Maart 2017
Cum laude voor Jenny

Eind maart is Jenny Salavante cum laude geslaagd voor haar bachelor Elementary Education with specialization in General Education. Hartelijk gefeliciteerd, Jenny, super gedaan.

Veel succes verder.

   

HET JAAR 2016

Maart 2016
We zijn blij dat Josephine Auma met een A- het diploma van de middelbare school gehaald heeft. Een A- is bijna de hoogste score in Kenia. De scores variëren van A tot F. We feliciteren Josephine van harte met het behaalde succes en wensen haar ook veel succes met het kiezen van haar studie.

Goed nieuws is ook dat we een nieuwe penningmeester gevonden hebben. De heer Peter van den Berg is bereid deze taak op zich te nemen. Veel succes, Peter. We hopen op een goede samenwerking.

Minder goed nieuws is dat we na lang beraad besloten hebben Levis Nyalando Auma uit ons programma te halen. In september 2015 is ze begonnen met een nieuwe studie: Technologische informatica. Helaas communiceert ze niet en tot nu hebben we geen idee van haar resultaten. Dit was een van de afspraken die we met haar gemaakt hebben toen we haar de kans hebben gegeven een nieuwe studie te starten.