Afgestudeerde studenten

Lilian is geboren in 1992. Ze woont in Kenia. Haar beide ouders zijn gestorven. Ze heeft geen broertjes of zusjes. Lilian wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to school. Ze heeft haar middelbare school, St. Lucy’s Raruowa Girls High School, in 2013 afgesloten en is september 2014 begonnen een opleiding tot Clinical Medical Surgery and Community Health aan de Kenyan Methodist University in Meru. In oktober 2017 heeft Lilian haar diploma gehaald. Vervolgens slaagde ze in december van dat jaar voor het nationale examen. Lilian heeft haar klinische stage gelopen in Central Coast Hospital in Mombasa. Sinds januari 2020 werkt ze in dit ziekenhuis.
Morine is geboren in 1996. Ze woont in Kenia. Ze heeft 3 broers die allen alleen lagere school gehad hebben. Haar moeder is overleden. Haar vader is opnieuw getrouwd en heeft nu een gezin met 4 jonge kinderen. Hij werkt als veiligheidsbewaker. Morine wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to school. Ze heeft haar middelbare school, St. Lucy’s Raruowa GirlsHigh School, in 2013 afgesloten. In september 2015 is Morine begonnen aan de verpleegsters-opleiding aan de Cicely McDonnell School of Nursing, verbonden aan Nairobi Hospital. Deze studie duurt drie jaar. In november 2018 heeft ze haar studie met succes afgesloten. Sinds januari 2019 werkt ze in Nairobi Hospital.
Anna is geboren in 2004. Ze woont in Tanzania. Ze is enigste kind, haar moeder is overleden bij haar geboorte. Informatie over haar vader is er niet. Haar oma heeft er voor gezorgd dat ze in een kindertehuis Irente Children’s Home opgenomen is. Ze zat in de 6e klas van de Usambara English Medium Primary School toen Kids to School haar leerde kennen. Sinds 2016 had ze geen sponsors meer. In November 2018 heeft Anna de lagere school afgesloten. Kids to School heeft haar in 2017 en 2018 gesponsord. Ze zit nu op de middelbare school. 

Irene is geboren in Kenia in 1994. Ze is de dochter van een vader, zonder opleiding, en zijn 2e vrouw. Haar moeder is in 2003 gestorven. In deze polygame familie zijn 8 kinderen. Irene wordt sinds 2009 gesponsord door Kids to School. Irene heeft haar middelbare school in 2012 afgesloten en is in september 2013 begonnen aan een opleiding Bussiness Administration aan de Kenyan Methodist University. Sinds begin 2013 neemt Irene deel aan het Programma van Masaai Girls Education Fund (MGEF). Irene heeft in april 2015 haar diploma met goede resultaten gehaald en is in september 2015 begonnen aan haar bachelors in Bussiness Administration. In oktober 2018 is ze afgestudeerd. Ze verwacht vrij snel een baan te vinden.

Meryshel is geboren op 6 november 1997. Ze woont in de Filippijnen. Meryshel heeft een tweelingbroer. Ze is 4e jaars studente aan de Central Phillipine University. Ze doet de bachelor-opleiding Business Administration Major Financial Management. De opleiding duur 4 jaar. Kids to School heeft het laatste jaar van haar studie gesponsord. In april is ze cum laude afgestudeerd. Sinds juni 2018 werkt ze op het ministerie van werk en werkgelegenheid.
Clare is geboren in 1991 in Kenia. Ze is één van 22 kinderen uit een polygame Masai-familie. Haar beide ouders hebben geen onderwijs genoten en de verkoop van koeien en geiten moet voor het levensonderhoud van de familie zorgen. Clare was bijna uitgehuwelijkt toen ze in 2008 in contact kwam met onze stichting. Via Kids to School wordt ze sinds 2008 gesponsord. Clare heeft haar middelbare school in 2012 afgesloten en is in september 2013 begonnen aan de studie “Early Childhood Development” aan de Kibwezi Teacher Training College in Kajiado. Begin 2015 heeft Clare haar pre-certificate gehaald. In 2015 is ze getrouwd en heeft ze een zoontje gekregen. Clare gaat in januari 2016 verder met haar studie. Sinds 2013 neemt Clare deel aan het Programma van Masaai Girls Education Fund (MGEF). In maart 2017 heeft Claire haar certificate voor kleuterleidster gehaald. Tot maart 2017 heeft Kids to School haar gesponsord. Ze werkt als kleuterleidster. Clare woont in Lenkisem en heeft in 2018 haar tweede kind gekregen.
Elizabeth is geboren in 1993 in Kenia. Ze is één van de 26 kinderen uit een polygame Masai familie. Eén van haar broers heeft de middelbare school gedaan en hij is verantwoordelijk voor de hele familie nu de vader te oud is om te werken. Omdat er geen schoolgeld betaald kon worden voor Elizabeth wordt Elizabeth sinds 2009 gesponsord door Kids to School. Elisabeth heeft haar middelbare school in 2012 afgesloten en is in september 2013 begonnen met een opleiding voor een certificate in “Human Resource Management” aan de Maasai Technical Training Institute in Kajiado. Elizabeth is getrouwd in 2014 en heeft een dochtertje. Ze hoopt haar studie weer op te pakken in 2016. Sinds begin 2013 neemt Elizabeth deel aan het Programma van Masaai Girls Education Fund (MGEF). Elizabeth heeft in maart 2017 haar studie afgesloten met een pre-certificate.
Sindiyo is geboren in 1992. Ze woont in Kenia. Ze is een van 12 kinderen in een polygame Maasai family. Haar vader is verslaafd aan alcohol. Haar moeder verkoopt houtskool om in haar levensonderhoud te voorzien. Abigael wordt sinds 2002 gesponsord door Maasai Girls Education Fund. Ze volgt momenteel een opleiding in ”Community development and Social Work” aan Mount Kenya University. Sinds 2012 wordt Abigael gesponsord door Kids to School. Abigael heeft een succesvolle start gemaakt en heeft na 1,5 jaar haar diploma gehaald. We hebben haar daarom de kans gegeven verder te studeren voor een bachelors. Hiermee is ze in januari 2014 begonnen. Kids to School heeft Sindiyo tot januari 2016 gesponsord. Het laatste jaar van haar studie heeft Maasai Girls Education Fund haar weer gesponsord. In juli 2017 is Sindiyo afgestudeerd.
Jenny is geboren in 1997. Ze woont in de Filipijnen. Jenny heeft twee zusjes. Ze is 2e jaars studente aan de West Visayas State University. Ze doet de bachelor-opleiding Elementary Education with specialization in General Education. Ze wil onderwijzeres worden. De opleiding duur 4 jaar. Jenny zit nu in haar vierde jaar. In maart 2017 is Jenny cum laude afgestudeerd. Ze werkt momenteel als lerares Engels.
Mary is geboren in Kenia in 1991. Ze is één van de 5 kinderen uit een polygame familie. De ouders van Mary zijn in 2004 overleden. Mary wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to School. Mary heeft de middelbare school in 2012 afgesloten en is in augustus 2013 begonnen aan de opleiding voor een certificate in “Social work/ community development” aan de African Institute of Research and Development Studies (AIRADS) in Kisumu. Mary heeft haar certificate met goede resultaten gehaald en Kids to School heeft haar de kans gegeven om een vervolgopleiding te doen. In september 2014 is ze begonnen aan de studie voor een diploma. Mary heeft in juli 2016 haar diploma studie afgesloten, het diploma krijgt ze in november 2016. Mary doet vrijwilligerswerk en hoopt op die manier zo snel mogelijk een baan te vinden.

Emily is geboren in 1991. Ze woont in Kenia. Haar vader liet de familie achter toen ze 12 jaar was. Haar moeder heeft geen opleiding en verkoopt houtskool om in het levensonderhoud van haar gezin te voorzien. Haar inkomen is niet genoeg om haar kinderen een opleiding te geven. Emily heeft “Hospitality and tourist management” gestudeerd. Emily heeft eind 2015 haar bachelors gehaald, in juli 2016 is de officiële uitreiking van haar diploma geweest. Kids to school heeft Emily gesponsord sinds 2012.             

In de KtS Nieuwsbrief-feb 2017 schrijft ze over haar schooljaren. In onderstaande link kunt u het hele verhaal lezen (engels).

Geschreven door Emily Muriet in december 2016

Marvin is geboren in 1993. Hij woont in de Filippijnen. Hij is de oudste zoon in een gezin met 3 kinderen. Zijn vader is een kleine boer en de familie moet leven van rijstverbouw. In 2011 moest hij zijn opleiding tot “marine engineer” aan St Therese-MTC colleges Tigbauan Site, stoppen door gebrek aan geld. Sinds 2011 wordt hij gesponsord door Kids to School. In 2014 heeft Marvin het theoretische deel van zijn opleiding met succes afgesloten. Het afgelopen jaar heeft Marvin stage gelopen en in de zomer van 2015 is hij geslaagd.
Nicholaus Otieno is geboren in 1980. Hij is de oudste zoon in een gezin met 5 kinderen. Door het overlijden van zijn vader was verder onderwijs voor de kinderen onmogelijk. Tussen 2008 en 2013 is hij gesponsord door Kids to School. Hij is afgestudeerd als autotechnicus en heeft een baan bij Carmaster Kanya LTD in Nairobi. Nicholaus is lid van de Local Advisory Counsel van Kids to School.
Benadette is geboren in 1987. Tussen 2008 en 2011 is ze gesponsord door Kids to School. Zij heeft Social work and community development gestudeerd en is afgestudeerd in 2011. Sinds die tijd heeft ze ondermeer gewerkt bij Childfund, AMREF en MGEF. Benadette Masento is gedurende 4 jaar lid geweest van de Local Advisory Counsel van Kids to School. Bernadette Masento werkt als secretaris van de Kajiado county senator.
Agnes is geboren 31 maart 1987. Van 2009 tot 2012 is gesponsord door Kids to School. Zij is afgestudeerd als lerares middelbare school in de vakken geografie en religies. Momenteel werkt ze als lerares aan de middelbare school Christ the King in Kimana, Loitokitok. Ze heeft een dochter. Naast de zorg voor haar dochter en haar werk studeert ze aan het Martist International College voor haar bachelors.
Jacqueline is geboren in 1986. Zij is tussen 2008 en 2010 gesponsord door Kids to School. Zij is onderwijzeres en werkt op de Ilmao primary school in Sultan Hamud. In 2013-2014 heeft ze part time gestudeerd voor haar diploma dat ze in 2014 gehaald heeft. Jacqueline is getrouwd met Stanley Nairi en heeft een zoon.

Uit het programma

Levis is geboren in Kenia in1993. Ze is een van vijf kinderen. Haar vader is gestorven en haar moeder heeft een paar jaar lagere school en moet haar kost verdienen met de verkoop van groenten. Levis wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to School. Levis heeft haar middelbare school, St. Lucy’s Raruowa Girls High School, in 2012 afgesloten en is januari 2014 begonnen met haar opleiding Accountancy aan het Kenyan Accountancy College in Nairobi. Helaas heeft ze het eerste jaar niet gehaald en heeft ze deze studie moeten stoppen. Kids to School heeft besloten haar een nieuwe kans te geven en in september 2015 is ze aan een studie in Information Technology. Helaas heeft ze deze studie niet serieus opgepakt en heeft ze geen contact gehouden met haar contactpersoon in Nairobi. We vinden het heel jammer dat we haar begin 2016 uit het programma hebben moeten zetten.