Huidige studenten

 P1040547_Josephine

Josephine is geboren in 1996. Ze heeft twee zusjes en vier broers. Haar vader heeft de lagere school gehad en is landbouwer. Haar moeder heeft geen scholing gehad. Het gezin woont in West Kenia en leeft van de opbrengst van een kleine groentetuin. Sinds 2013 wordt Josephine gesponsord door Kids to School. Ze zat toen in het tweede jaar van de middelbare School, Asumbi Girls High School. Josephine heeft in november 2015 eindexamen gedaan. Josephine is met een A- geslaagd. Dat is een hele goede score in Kenya. In september 2016 is ze begonnen ze aan haar opleiding Human Resource Management aan Moi University in Eldoret. In 2019 heeft ze stage gelopen. Josephine zou eind 2020 afstuderen maar door privé-omstandigheden is dat niet gelukt. In september 2022 heeft Josephine haar studie hervat. Ze hoopt in 2024 af te studeren.

Salama is geboren in 2005. Ze woont in Tanzania en heeft een zusje en twee broers. Haar vader is gestorven. Haar moeder heeft geen scholing gehad en heeft geen baan. Salama zit op de Steven Tito Academy, The Baobab Home, Bagamoyo. Ze wordt sinds 2013 gesponsord door Kids to School. Ze heeft eind 2018 de lagere school afgesloten. In januari 2019 is ze begonnen met de middelbare school . Eind 2022 heeft Salama de middelbare school met goed gevolg afgesloten. Salama is in januari 2024 begonnen aan haar opleiding hotel management. De opleiding duurt 2 jaar.

 

Nasra is geboren in 2008. Ze woont in Tanzania. Ze heeft één zusje. Haar vader is gestorven, haar moeder is ziek en heeft geen school gevolgd. Een tante van Nasra is landbouwer, zij zorgt voor Nasra. Nasra zit op de Steven Tito Academy in Bagamoyo. Ze wordt sinds 2015 gesponsord door Kids to School. Eind 2022 heeft Nasra met uitstekende cijfers de lagere school afgesloten. Sinds januari 2023 zit ze op de Sakura Girls Secondary School.

 P1040502_Joyce

Joyce is geboren in 2001. Ze woont in Kenia. Ze is de dochter van een gescheiden moeder. Ze heeft een broer en een zusje. Haar moeder probeert in het levensonderhoud van haar gezin te voorzien door af en toe te werken op een theeplantage. In juli van dit jaar moest ze bijna haar middelbare school stopzetten door geldgebrek. Ze is een hele goede leerling. Kids to school heeft haar opgenomen in hun programma. Sinds september 2015 sponsoren we haar. Ze zat toen in de tweede klas “form 2” van de Maryhill Girls High School. Eind 2018 heeft Joyce met goede cijfers de middelbare school afgesloten. In mei 2019 is ze beginnen aan haar studie Bachelor of Science in Civil Engineering. Deze studie duurt vijf jaar. 

Beatrice Maleno.is geboren in 2000. Ze is de oudste dochter in een monogame Masai familie en heeft drie zusjes en twee broers. Beide ouders hebben geen enkele opleiding gehad. Hun inkomen is afhankelijk van tijdelijk werk en een paar geiten. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2017. Beatrice zat toen in de tweede klas, “form 2”, van de Njonjo Girls’ High school in Nyahururu. Eind 2019 heeft Beatrice met goede cijfers de middelbare school afgesloten. Ondanks Corona is Beatrice toch in oktober 2020 begonnen met haar studie Public Administration and Leadership at Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology. De studie duurt vier jaar.

 

Valary is geboren in 2000. Ze is de jongste dochter in een gezin van drie kinderen, twee meisjes en één jongen. Haar broer en zus hebben dankzij sponsors de middelbare school kunnen volgen. Door de problemen na de verkiezingen van 2007 is haar vader gevlucht. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een scheiding van de ouders. Haar moeder heeft een kleine tuin en verdient daar niet genoeg geld mee om haar dochter naar school te sturen. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2017. Valary zat toen in de derde klas van de Sacred Heart Girls School in Mukumu. Valary heeft in november 2018 eindexamen gedaan en ze is met goede cijfers geslaagd. In september 2019 is ze begonnen aan haar studie Bachelor of Art, Gender Women & Development. Valary heeft haar studie in oktober 2023 met goede resultaten afgesloten.

 

Julius is geboren op 5 september 2001. Hij woont in Kenia. Hij heeft één zusje, die nu zes jaar is. Zowel vader als moeder proberen met tijdelijke baantjes hun gezin in onderhoud te voorzien. Dit is vooral moeilijk omdat de vader door een ongeluk zijn been verloren heeft. Het vinden van werk wordt daardoor extra bemoeilijkt. Kids to School sponsort hem vanaf 1 januari 2018 hij zat toen in de tweede klas van de middelbare school in Kiambu. Julius zit nu in de vierde klas en moet in november 2020 eindexamen doen. Met een vertraging van een half jaar a.g.v. de Corona pandemie heeft Julius in mei 2021 de middelbare school met succes (C-) afgesloten. In september 2021 is hij begonnen met zijn studie aan Thika Technical Engineering Institute. Deze studie duurt drie jaar.Julius heeft deze studie niet afgesloten en helaas is er geen contact meer met hem.

 

Elijah is geboren op 23 augustus 2000. Hij woont in Kenia. Hij is de oudste jongen in een polygame Masai familie waarin totaal 14 kinderen zijn. Alle kinderen gaan naar een lagere school en tot nu toe zitten drie kinderen dank zij hulp van de gemeenschap op de middelbare school. Beide ouders hebben geen opleiding gehad en proberen hun gezin te onderhouden door losse baantjes. De familie bezit acht geiten. Kids to School sponsort hem vanaf 1 september 2017. Hij zat toen in eerste klas van de Tengecha Boys High school in Kericho. In november 2020 hoopte hij eindexamen te doen. Met een vertraging van een half jaar a.g.v. de Corona pandemie heeft Elijah in mei 2021 de middelbare school met succes (B+) afgesloten. In september 2021 is hij begonnen aan zijn bachelor studie in Science in Medical Laboratory aan Meru University of Science and Technology. Deze studie duurt vier jaar.

 

Vivian is geboren in 2004. Ze woont in Kenia. Ze is één van de 22 kinderen uit een polygame Masai familie. Haar ouders zijn niet geschoold en de verkoop van vee en kralen moet inkomsten opleveren voor het hele gezin. Vivian rondde de lagere school af in oktober 2016. Omdat er geen schoolgeld betaald kon worden is Vivian in 2017 niet naar school gegaan. Kids to School sponsort Vivian vanaf januari 2018. Ze zat toen in de eerste klas van St. Clare Girls secondary school. In de Corona tijd, 2001, heeft ze een dochter gekregen. Eind 2022 heeft ze de middelbare school met een C (ongeveer een 7) afgesloten. Vivian heeft aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in een vervolgopleiding.

 

 

Merci is geboren in 2002. Ze heeft twee oudere zussen, een oudere broer en een jongere broer. Haar vader is vijf jaar geleden aan kanker overleden en daardoor is de financiële druk sterk toegenomen. Haar moeder moet met tijdelijke banen het inkomen verdienen. Door gebrek aan geld gaat Merci regelmatig niet naar school. Kids to School sponsort  haar vanaf juli 2018. ze zat toen in de tweede klas van de Gitugi Girls High Schoo. Ze hoopte in november 2020 haar eindexamen te doen. Met een vertraging van een half jaar a.g.v. de Corona pandemie heeft Mercy in mei 2021 de middelbare school met succes (B+) afgesloten. In september 2021 is zij begonnen aan haar Bachelor of business information and technology aan de Mount Kenya University in Thika. Deze studie duurt vier jaar.

Harriet is geboren in 1998. Haar beide ouders zijn overleden voor ze twee jaar was. Ze heeft twee zussen. Harriet is gehandicapt geboren, ze mist één been. Door hulp van haar oom kon ze naar de lagere school. Dankzij het Liliane fonds heeft zij de middelbare school kunnen volgen. Harriet heeft in december 2017 de middelbare school gehaald. Ze wil onderwijzeres worden. Kids to School sponsort haar sinds september 2018. Sinds januari 2019 zit ze op het Regional Teacher Training College in Makindu. Eind 2021 heeft ze het certificaat gehaald. Sinds die tijd werkt ze als beginnend onderwijzeres aan een lagere school. Ze is van plan haar studie in deeltijd te hervatten om zo het diploma te behalen en een beter betaalde baan te vinden.

Asha is geboren in 2000. Zij is het derde kind in een gezin met vier kinderen. Haar moeder is overleden en haar vader is opnieuw getrouwd. De ouders zijn landbouwers en werken als losse arbeiders. De familie woont in Tanga. Asha heeft de Steven Tito Academy eind 2018 afgesloten. In Tanzania hoeft voor de middelbare school geen schoolgeld betaald te worden. Kids to School betaalt voor Asha de kostschool en de school benodigdheden. Sinds 2019 zit Asha op de Kiwangwa secondary school. Eind 2022 heeft Salama de middelbare school met goed gevolg afgesloten. Asha begint in februari met haar beroepspleiding op Zanzibar. Ze zal eerst een cursus doen in computerkennis en daarna zal ze in juni beginnen aan haar opleiding voor kleuterleidster. De totale opleiding duurt 2 jaar.

Leah is geboren in 2005. Ze heeft twee oudere zussen. Haar vader is gepensioneerd en was onderwijzer. Hij heeft geen vast inkomen meer maar werkt nog af en toe als onderwijzer. Haar moeder is overleden. Het gezin woont bij de grootmoeder. Leah heeft de Steven Tito Academy eind 2018 afgesloten. In Tanzania hoeft voor de middelbare school geen schoolgeld betaald te worden. Kids to School betaalt voor Leah de kostschool en de school benodigdheden. Sinds 2019 zit Leah op de Kiwangwa secondary school. Eind 2022 heeft Salama de middelbare school met goed gevolg afgesloten. In juli 2023 is Salama begonnen aan de A-level van de Cornerstone Leaderships Academy. Dit betekent dat haar verdere opleiding gesponsord wordt door deze organisatie.
Salim is geboren in 2002. Hij is de jongste van drie kinderen en woont met zijn moeder in Bagamoyo. Zijn moeder verdient de kost met wat landbouw. Salim heeft de Steven Tito Academy eind 2018 afgesloten. In Tanzania hoeft voor de middelbare school geen schoolgeld betaald te worden. Sinds 2019 betaalt Kids to School voor Salim de kostschool en de school benodigdheden. Hij zit op de Kiwangwa secondary school. Eind 2022 heeft Salim de middelbare school met goed gevolg afgesloten. In juli 2023 is Salim begonnen aan de A-level van de Cornerstone Leaderships Academy. Dit betekent dat zijn verdere opleiding gesponsord wordt door deze organisatie. 
Edelquin is geboren in 2005. Ze is de jongste van vier kinderen. Edelquin woont met haar moeder in Nairobi, waar haar moeder als hulp in de huishouding werkt. Het salaris is veel te laag om schoolgeld voor de middelbare school te betalen. In november 2018 heeft ze de lagere school afgesloten. Met hulp van vrienden en bekenden heeft haar moeder met moeite net voldoende geld verzameld voor het eerste semester van de eerste klas van de middelbare school. Dat lukte niet weer voor het tweede semester. Kids to School heeft besloten haar vanaf april 2019 te sponsoren. Ze zat toen in de eerste klas. Eind 2022 heeft ze de middelbare school met afgesloten. Edelquin is in september 2023 begonnen met haar studie Bachelor of Science (Economics & Statistics). Deze studie duurt 4 jaar.
Elias is geboren in 2005. Zijn vader is niet bekend en zijn moeder liet hem achter bij zijn grootmoeder toen hij drie jaar oud was. Zijn grootmoeder heeft haar uiterste best gedaan om hem naar de lagere school te kunnen laten gaan. Door de hulp van COTRR heeft hij de kans gekregen om naar de Middelbare school te gaan. Deze heeft hij met zeer goede resultaten afgesloten. Sinds september 2019 sponsort Kids to School hem. Hij zit nu op de Technische Universiteit in Mombasa en studeert voor civiel ingenieur. Deze studie duurt vijf jaar.

Kelvin is geboren in 2005. Hij is de jongste van twee kinderen. Kelvin woont met zijn moeder in een klein dorp in Kiambu. Zijn moeder is ziek en woont bij familie. De familie helpen zijn moeder en hem om te kunnen leven. Kelvin heeft de lagere school met goede resultaten afgesloten. Kelvin houdt van lezen en hij wil heel graag naar de middelbare school. Kids to School sponsort hem vanaf januari 2020. Hij zat toen in de eerste klas. Eind 2023 heeft Kelvin de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Hij hoopt in 2024 te beginnen aan zijn vervolgopleiding.
Maria is geboren in 2003. Zij is het derde kind van vier kinderen. De family woont in Kiambu county. Haar moeder heeft altijd alleen voor haar kinderen gezorgd. De twee oudste kinderen hebben alleen lagere school en haar jongste zusje zit nu op de lagere school. Haar moeder probeert voornamelijk met het plukken van thee voldoende geld te verdienen voor haar gezin. Geld voor de Middelbare school is er niet. Ze heeft met goede resultaten de lagere school afgesloten en dank zij COTRR heeft ze vorig jaar toch het eerste jaar van de middelbare school kunnen afronden. Vanaf januari 2020 sponsort Kids to School haar. Ze zat toen in de tweede klas. Eind 2022 heeft ze de middelbare school afgesloten. Maria is geboren in Uganda en kan haar opleiding niet in Kenia vervolgen. Ze hoopt in 2024 een studie te beginnen.
Maen is geboren in 2004. Zij is het tweede kind in een gezin met zes kinderen. De familie woont in Kajiado County. De vader heeft een paar jaar lagere school gehad en de moeder heeft geen onderwijs genoten. Haar moeder is de belangrijkste kostwinner in het gezien Maen heeft met goede resultaten de lagere school afgesloten en is vorig jaar begonnen met de middelbare school. Omdat er niet voldoende geld was om het schoolgeld te betalen heeft ze het laatste deel van het jaar gemist. Vanaf januari 2020 sponsort Kids to School haar, ze zat toen in de tweede klas. Eind 2022 heeft ze de middelbare school afgesloten. In 2023 is Maen getrouwd en ze heeft besloten voorlopig niet verder te studeren.
Stephen is geboren in 2005. De familie woont in Nairobi county. Hij is de jongste van drie kinderen. Zijn ouders zijn gescheiden en de moeder draagt de zorg voor de drie kinderen alleen. Stephan heeft de lagere school met uitstekende cijfers afgesloten. Kids to School sponsort hem vanaf januari 2020.Hij zat toen in de eerste klas. Eind 2023 heeft Stephen de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Hij hoopt in 2024 te beginnen aan zijn vervolgopleiding.
Sandra is geboren in 2005. De familie woont in West Kenia. Ze is de oudste van twee kinderen. Haar moeder is alleenstaand en omdat ze erg depressief is kan ze niet voor de kinderen zorgen. De familie woont bij de grootouders. Sandra heeft de lagere school met goede resultaten afgesloten. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2020. Zij is toen begonnen in de eerste klas. Eind 2023 heeft Sandra de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Zij hoopt in 2024 te beginnen aan haar vervolgopleiding.

Monicah is geboren in 2001. Ze heeft één jonger zusje. Haar moeder is gescheiden en draagt de zorg voor de kinderen alleen. Met hulp van verschillende donoren heeft Monicah de Middelbare school kunnen doorlopen. Ze heeft eind 2019 eindexamen gedaan en is met goede cijfers geslaagd. In november 2020 is ze begonnen aan haar studie Community Development and Environment aan de Jomo Kenyatta University of Agriculture and Environment. De studie duur vier jaar en leidt op tot een Bachelor of Science. In december 2023 heeft Monicah haar studie met mooie resultaten afgesloten.

 

Patrick is geboren in 2002. Hij heeft een oudere zus. Zijn moeder is alleenstaand en moet met losse baantjes voor haar kinderen zorgen. Hij heeft met zeer goede resultaten de lagere school afgesloten en met hulp van verschillen mensen hebben ze het eerste jaar van de middelbare school kunnen betalen. Dit eerste jaar heeft hij met geweldige cijfers afgesloten. Ook het bijeenschrapen van het geld voor het eerste semester van het 2e jaar was weer moeilijk. Uiteindelijk hebben ze hun stukje land verkocht. Door Corona is de situatie natuurlijk verslechterd en is het voor de moeder nog moeilijker om geld te verdienen. Patrick droomt ervan ingenieur te worden. Vanaf 2021 gaat Kids to School hem sponsoren. Hij is toen begonnen in de tweede klas. Eind 2022 heeft hij de middelbare school afgesloten. In september 2023 is hij begonnen met zijn Bachelor of Science in Computer Science. Deze studie duurt vier jaar.

Pauline  is geboren in 2001. Ze woont met haar ouders en een broer en twee zusjes in Nairobi. Haar vader en moeder hebben alleen enkele jaren lagere school gehad. Haar moeder verkoopt groenten en haar vader is losse arbeider. Ze verdienen veel te weinig om schoolgeld te kunnen betalen. Ze heft de middelbare school eind 2019 afgesloten en is met goede cijfers geslaagd. In januari 2020 begint ze met haar studie Bachelor of Commerce aan de School of Business aan Kenyatta University. De studie duurt vijf jaar. Sinds januari 2021 sponsort Kids to School haar.

Maclean is geboren in 1996. Ze heeft een jongere broer en een jonger halfzusje. Ze slaagde in 2015 met goed resultaat voor de middelbare school. Haar moeder overleed net voor haar eindexamen en dat veranderde haar leven volledig. Haar vader, die een kleine slagerij heeft, hertrouwde in hetzelfde jaar en gaf vervolgens al zijn aandacht aan zijn nieuwe gezin. Na twee jaar kreeg ze eindelijk de kans om te gaan studeren aan het Kenyan Medical Training Center en in september 2017 is ze begonnen met de studie Voeding en Diëtetiek. Omdat ze haar schoolgeld voor het tweede jaar niet kon betalen, moest ze in 2018 stoppen met haar opleiding. Kids to School geeft haar nu de mogelijkheid om haar studie aan het Kenyan Medical Training Centre af te maken. De studie duurt nog twee jaar. Sinds april 2021 sponsort Kids to School haar.

Nickson is geboren in 1999. Hij woont met zijn moeder, een jongere broer en twee zusjes. Zijn moeder heeft lagere school gehad en probeert als losse arbeidster voldoende geld te verdienen voor het onderhoud van haar gezin. Zowel voor de lagere school als de middelbare school is Nickson gesponsord. De middelbare school heeft hij in 2019 afgesloten met een A-. Omdat er geen geld was kon hij niet beginnen aan zijn tandartsopleiding en is hij is als losse arbeider gaan werken om bij te dragen aan de kosten voor het gezin. Uiteindelijk kon hij dankzij een arts zijn studie beginnen in november 2020. Na één semester was dit geld op. Kids to School sponsort hem sinds maart 2021. De hele studie duurt vijf jaar.

Virginia is geboren in 2005. Ze is is het derde kind in een familie van vier. Virginia woont met een oudere zus en haar jonge broertje bij haar moeder net buiten Nairobi. Het gezin kent veel huiselijk geweld en 6 jaar geleden is haar vader weggegaan is niet teruggekomen. Sinds die tijd proberen de moeder en het zusje met het wassen van kleding voldoende te verdienen. De lagere school heeft ze met bovengemiddeld resultaat afgesloten in en vervolgens is ze begonnen aan de middelbare school. Helaas is Virginia de eerste twee jaar regelmatig naar huis gestuurd omdat de het schoolgeld niet betaald kon worden. Dat heeft duidelijk effect gehad op haar resultaten. Kids to School sponsort haar sinds april 2022. Ze zat toen in de derde klas. Eind 2023 heeft Virginia de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Zij hoopt in 2024 te beginnen aan haar vervolgopleiding.

Eunice  is geboren in 2005. Zij is de vijfde in een gezin in een gezin van zeven. Vier broers en zes zussen. Ze wonen in Kajiado County. De moeder is altijd alleen verantwoordelijk geweest voor haar kinderen en is door toenemend huiselijk geweld een aantal jaren geleden weer bij haar moeder gaan wonen. In 2020 is de moeder overleden en sinds die tijd wonen de drie jongste kinderen (13, 15 en 16 jaar) bij hun grootmoeder. Voor de grootmoeder is het onmogelijk voor de drie kinderen te zorgen, bovendien lopen de twee meisjes het risico door hun vader uitgehuwelijkt te worden. De situatie was zo schrijnend dat bij het huisbezoek van Kids to School de leden van de LAC Emily Muriet en Sr. Celia het van het grootste belang vonden de twee meisjes naar een andere school ver van de plaats waar de grootmoeder woont te plaatsen.  Het jongere zusje zit in klas 5 van de lagere school. Eunice wordt sinds april 2022 gesponsord door Kids to School. Ze zat toen in de derde klas. In 2023 heeft Eunice een zoontje gekregen. Het is nog niet duidelijk of ze haar middelbare school gaat afmaken.

Ryan is geboren in 2003. Hij is het tweede kind in een familie van vier. Zijn moeder is overleden toen hij 10 jaar was en zijn vader is hertrouwd met een vrouw met drie kinderen heeft. De vier kinderen uit zijn eerste huwelijk zijn na de dood van hun moeder overgelaten aan hun tante die 72 jaar is. Voor haar is het onmogelijk de studie van Ryan te betalen. Ryan heeft de middelbare school in 2021 met goede cijfers afgesloten en met de hulp van Kids to school is hij in september 2022 begonnen aan de studie Bachelor of Science in Criminologie aan de universiteit van Iloilo. Deze studie duurt 4 jaar.

 

Josephine RS is geboren in 2004. Zij is het tweede kind in een gezin van negen. Haar vader is verslaafd aan alcohol. Haar Moeder probeert met hulp van de buren zo goed mogelijk voor het gezin te zorgen. De hele family woont in een1-kamer huis. Op de lagere school was ze een goede leerling en met hulp van mensen op de lagere school heeft ze deze school met goede cijfers kunnen afsluiten. Al op jonge leeftijd wilde haar vader haar uithuwelijking. Dankzij het sponsorprogramma van COTRR heeft ze de middelbare school kunnen volgen en deze heeft ze in 2021 met goede resultaten afgerond. Kids to School sponsort haar sinds september 2022. Ze studeert voor een bachelors in Onderwijs aan de Catholic University of Eastern Africa. Deze studie duurt vier jaar.

 

Clare is geboren in 2000 in Kitale, Kenya. Zij komt uit een polygaam gezin. Haar vader stierf in 2017 klas toen Clare de tweede klas van de middelbare school zat. Hij was de enige kostwinner van het gezin. Haar moeder heeft geen opleiding en probeert nu met losse baantjes geld te verdienen. Het betalen van het schoolgeld is dan ook een uitdaging. Toch heeft ze in 2019 het eindexamen gedaan en is ze geslaagd met een C (ongeveer een 7) maar wel met achterstand in het betalen van het schoolgeld. Ze heeft daarom in 2020 gewerkt om de schuld af te betalen en zo het certificaat te krijgen om verder te kunnen studeren. Dat is haar gelukt. Haar droom is om verpleegkunde te studeren. Door haar goede cijfers is ze geaccepteerd op een erkende school. Kids to school gaat haar nu sponsoren. In januari 2023 begint ze met haar opleiding voor operatie verpleegkundige Deze studie duurt 4 jaar.

  

Lucy is geboren in 1997.  Ze is de jongste in een gezin met drie meisjes. Haar vader is overleden in 1998. De zorg voor het inkomen komt alleen op haar moeder neer. Aanvankelijk met tijdelijke banen maar in uieindelijk krijgt ze een vast baan als schoonmaakster bij Kenyatta universiteit. Door bezuinigingen wordt ze in 2015 ontslagen. In 2015 slaagt Lucy ook voor de middelbare school maar het inkomen van haar moeder is dusdanig laag dat een studie niet mogelijk is. Tussen 2016 en 2019 werkt ze in een winkel maar door Corona stopt dat in 2020. Andrew, lid van de lokale advies commissie  hoort hiervan en sponsort haar, eerst met vrienden maar later alleen, zodat ze beginnen kan aan een 2-jarige opleiding catering en accommodatie. Het eerste jaar heeft ze afgesloten. Vanaf januari 2023 sponsort Kids to School haar.

 

Peninah is geboren in 2003 in een polygame familie met 24 kinderen. Zij is het derde kind van haar moeder. Beide ouders hebben geen opleiding genoten maar zij zijn geïnteresseerd in een opleiding voor hun kinderen. Wat betreft hun inkomen is de family afhankelijk van de verkoop van koeien en geiten en dat is te weinig om de kinderen naar school te kunnen sturen. Peninah is gehandicapt en heeft een prothese nodig om te kunnen lopen. Hierdoor woont ze sinds 2011 in het Rehabilitation Center in Loitokitok. Hier heeft ze haar lagere school kunnen afronden. Dankzij een beurs van de Equity bank heeft ze de middelbare school in 2021 met goede resultaten afgesloten. Haar ouders hebben alles gedaan om haar universitaire studie te kunnen betalen maar mede door de droogte werd dat na het eerste jaar onmogelijk. Ze zit nu in haar tweede jaar en sinds september 2023 sponsort Kids to school haar. Ze studeert voor een bachelor in Banking and Finance. De studie duurt 4 jaar.

 

Elizabeth is geboren in 2007. Ze is het derde uit een gezin met vier kinderen, de familie woont in Kiambui, een van de grootste sloppenwijken van Afrika. Haar vader werkt als losse arbeider en haar moeder verdient haar inkomen met wassen voor anderen. Door de jaren heen heeft de familie leningen moeten aangaan om haar studie te bekostigen. Ondanks alle financiële problemen zit Elizabeth zit nu in de vierde klas van de middelbare school. Ze is een goede student en heeft altijd laten zien dat ze geïnteresseerd is in een verdere opleiding. Sinds januari 2024 sponsort Kids to School haar. Ze zit in het laatste jaar van de middelbare school en moet in november eindexamen doen.

 

Stephanie is geboren in 2007. Ze woont met haar ouders, een jongere broer en een nichtje van haar moeder met kind in Huruma, een net geen sloppenwijk van Nairobi. Haar vader is muziekleraar maar heeft geen werk, zijn  moeder is afhankelijk van tijdelijke banen. Stephany heeft in 2022 de lagere school met goede cijfers afgesloten en heeft vervolgens een semester op een middelbare school gezeten Voor een vervolg was er geen geld. Kids to School sponsort haar sinds januari 2024. Ze zit in het eerste klas.

 

Joshua is geboren in 2003 in een polygaam gezin met 7 kinderen. Hij is het oudste kind van zijn moeder en heeft 3 broertjes en 2 zusjes. Beide ouders zijn niet naar school geweest. Zijn vader is een alcoholist en verdient wat met de verhuur van zijn grond, zijn moeder verkoopt thee. Dank zij Community Organisation & Training for Risk Reduction (COTRR) heeft Joshua de middelbare school kunnen volgen. Kids to School werkt al lang samen met COTRR. COTRR sponsort t/m de middelbare school. Voor verdere studie moet daarna financiële hulp elders gezocht worden. Sinds Januari 2024 sponsort Kids to School geeft hem. Hij studeert voor een bachelor in Megatronica aan de Dedan Kimathi University. Hij zit in zijn eerste jaar, semester twee. De studie duurt 5 jaar.

 

David is geboren in 2008. Hij is de oudste in een gezin met 4 kinderen. Zijn vader zit in de gevangenis en kan niet voor zijn gezin zorgen. De familie heeft een kleine boerderij en het is voor de moeder erg moeilijk om voldoende geld te verdienen. Na de lagere school is David naar een dag middelbare school gegaan. Door de problemen thuis is hij na het eerste semester gestopt. Sinds januari 2024 sponsort Kids to School hem. Hij zit nu in de eerste klas van een middelbare school met kostschool. 

 

Nancy is geboren in 2002. Haar beide ouders zijn overleden en met haar jongere broertje woont ze bij haar grootmoeder. Naast deze twee kinderen heeft de grootmoeder ook de zorg voor de drie kinderen van een andere overleden dochter. De grootmoeder heeft een klein stukje grond waarop ze groenten  verbouwd die ze verkoopt. Dankzij de hulp van het hoofd van de middelbare school en veel anderen heeft ze in 2022  de Middelbare school met goede resultaten afgesloten. Om verder te kunnen studeren heeft ze gewerkt en dankzij financiële steun van meerdere mensen is ze in september 2023 te begonnen met haar studie kapster en schoonheidsspecialiste aan Muranga Tecnical Trainings Institute. Vanaf januari 2024 sponsort Kids to School haar. Ze zit nu in het tweede semester van het eerste jaar. De studie duurt twee jaar.

Asilli is geboren in 2004. Ze is het jongste kind in een familie van drie. Haar moeder verliet haar familie omdat ze geestelijk ziek was toen Asili drie jaar was. Haar vader heeft de zorg voor de drie kinderen op zich genomen maar als veiligheidsman van een lagere school verdiende hij nauwelijks iets. Een onderwijzeres van de lagere school heeft zich het lot van Asili aangetrokken en heeft haar opgenomen in haar gezin. Met hulp van andere onderwijzers kon ze in 2018 naar de middelbare school en die heeft ze met goede resultaten in 2022 afgesloten. Vanaf maart 2024 sponsort Kids to School haar. Ze studeert voor verpleegster en vroedvrouw aan een Medical College. Deze studie duurt drie jaar. 

 

Zacchariais geboren in 2007 in Rift Valley. Hij is de enige zoon van een alleenstaande moeder. Door de problemen na de verkiezingen van 2007 zijn moeder en zoon verhuist naar Kiambu County. Hier hebben hulp gekregen van een oudere vrouw. Zij heeft moeder en zoon door de tijd heen geholpen. De moeder is ziekelijk en probeert met naaien iets te verdienen. Zaccharia zit nu in derde klas van een technische middelbare school. Sinds januari 2024 sponsort Kids to school hem.