Huidige studenten

 

Josephine is geboren in 1996. Ze heeft twee zusjes en vier broers. Haar vader heeft de lagere school gehad en is landbouwer. Haar moeder heeft geen scholing gehad. Het gezin woont in West Kenia en leeft van de opbrengst van een kleine groentetuin. Sinds 2013 wordt Josephine gesponsord door Kids to School. Ze zat toen in het tweede jaar van de middelbare School, Asumbi Girls High School. Josephine heeft in november 2015 eindexamen gedaan en ze is geslaagd met een A-. Dit kun vergelijken met een ruime 8 in Nederland. In september 2016 is ze begonnen ze aan haar opleiding Human Resource Management aan Moi University in Eldoret. In 2019 heeft ze stage gelopen. Josephine zou eind 2020 afstuderen maar door privé-omstandigheden is dat niet gelukt. In september 2022 heeft Josephine haar studie hervat. Ze hoopt in 2024 af te studeren.

Salama is geboren in 2005. Ze woont in Tanzania en heeft een zusje en twee broers. Haar vader is gestorven. Haar moeder heeft geen scholing gehad en heeft geen baan. Salama zit op de Steven Tito Academy, The Baobab Home, Bagamoyo. Ze wordt sinds 2013 gesponsord door Kids to School. Ze heeft eind 2018 de lagere school afgesloten. In januari 2019 is ze begonnen met de middelbare school . Eind 2022 heeft Salama de middelbare school met goed gevolg afgesloten. Salama is in januari 2024 begonnen aan haar opleiding hotel management. Deze opleiding duurt 2 jaar.

 

Nasra is geboren in 2008. Ze woont in Tanzania. Ze heeft één zusje. Haar vader is gestorven, haar moeder is ziek en is niet op school geweest. Een tante van Nasra is landbouwer, zij zorgt voor haar. Eind 2022 heeft Nasra heeft de Steven Tito Academy in Bagamoyo met maximale cijfers de lagere school afgesloten. Sinds januari 2023 zit ze op de Sakura Girls Secondary School. Sinds 2015 wordt ze gesponsord door Kids to School. 

 

Joyce is geboren in 2001. Ze woont in Kenia. Ze is de dochter van een gescheiden moeder. Ze heeft een broer en een zusje. Haar moeder probeert in het levensonderhoud van haar gezin te voorzien door af en toe te werken op een theeplantage. In juli van dit jaar moest ze bijna haar middelbare school stopzetten door geldgebrek. Ze is een hele goede leerling. Kids to school heeft haar opgenomen in hun programma. Sinds september 2015 sponsoren we haar. Ze zat toen in de tweede klas “form 2” van de Maryhill Girls High School. Eind 2018 heeft Joyce met goede cijfers de middelbare school afgesloten. In mei 2019 is ze beginnen aan haar studie Bachelor of Science in Civil Engineering. Deze studie duurt vijf jaar. 

 

Elijah is geboren op 23 augustus 2000. Hij woont in Kenia. Hij is de oudste jongen in een polygame Masai familie waarin totaal 14 kinderen zijn. Alle kinderen gaan naar een lagere school en tot nu toe zitten drie kinderen dank zij hulp van de gemeenschap op de middelbare school. Beide ouders hebben geen opleiding gehad en proberen hun gezin te onderhouden door losse baantjes. De familie bezit acht geiten. Kids to School sponsort hem vanaf 1 september 2017. Hij zat toen in eerste klas van de Tengecha Boys High school in Kericho. In november 2020 hoopte hij eindexamen te doen. Met een vertraging van een half jaar a.g.v. de Corona pandemie heeft Elijah in mei 2021 de middelbare school met succes (B+) afgesloten. In september 2021 is hij begonnen aan zijn bachelor studie in Science in Medical Laboratory aan Meru University of Science and Technology. Deze studie duurt vier jaar.

 

 

Merci is geboren in 2002. Ze heeft twee oudere zussen, een oudere broer en een jongere broer. Haar vader is vijf jaar geleden aan kanker overleden en daardoor is de financiële druk sterk toegenomen. Haar moeder moet met tijdelijke banen het inkomen verdienen. Door gebrek aan geld gaat Merci regelmatig niet naar school. Kids to School sponsort  haar vanaf juli 2018. ze zat toen in de tweede klas van de Gitugi Girls High Schoo. Ze hoopte in november 2020 haar eindexamen te doen. Met een vertraging van een half jaar a.g.v. de Corona pandemie heeft Mercy in mei 2021 de middelbare school met succes (B+) afgesloten. In september 2021 is zij begonnen aan haar Bachelor of business information and technology aan de Mount Kenya University in Thika. Deze studie duurt vier jaar.

Asha is geboren in 2000. Zij is het derde kind in een gezin met vier kinderen. Haar moeder is overleden en haar vader is opnieuw getrouwd. De ouders zijn landbouwers en werken als losse arbeiders. De familie woont in Tanga. Asha heeft de Steven Tito Academy eind 2018 afgesloten. In Tanzania hoeft voor de middelbare school geen schoolgeld betaald te worden. Kids to School betaalt voor Asha de kostschool en de school benodigdheden. Sinds 2019 zit Asha op de Kiwangwa secondary school. Eind 2022 heeft Salama de middelbare school met goed gevolg afgesloten. Asha begint in februari met haar beroepspleiding op Zanzibar. Ze zal eerst een cursus doen in computerkennis en daarna zal ze in juni beginnen aan haar opleiding voor kleuterleidster. De totale opleiding duurt 2 jaar.

Edelquin is geboren in 2005. Ze is de jongste van vier kinderen. Edelquin woont met haar moeder in Nairobi, waar haar moeder als hulp in de huishouding werkt. Het salaris is veel te laag om schoolgeld voor de middelbare school te betalen. In november 2018 heeft ze de lagere school afgesloten. Met hulp van vrienden en bekenden heeft haar moeder met moeite net voldoende geld verzameld voor het eerste semester van de eerste klas van de middelbare school. Dat lukte niet weer voor het tweede semester. Kids to School heeft besloten haar vanaf april 2019 te sponsoren. Ze zat toen in de eerste klas. Eind 2022 heeft ze de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Edelquin is in september 2023 begonnen met haar studie Bachelor of Science (Economics & Statistics). Deze studie duurt 4 jaar.
Elias is geboren in 2005. Zijn vader is niet bekend en zijn moeder liet hem achter bij zijn grootmoeder toen hij drie jaar oud was. Zijn grootmoeder heeft haar uiterste best gedaan om hem naar de lagere school te kunnen laten gaan. Door de hulp van COTRR heeft hij de kans gekregen om naar de Middelbare school te gaan. Deze heeft hij met zeer goede resultaten afgesloten. Sinds september 2019 sponsort Kids to School hem. Hij zit nu op de Technische Universiteit in Mombasa en studeert voor civiel ingenieur. Deze studie duurt vijf jaar.

Kelvin is geboren in 2005. Hij is de jongste van twee kinderen. Kelvin woont met zijn moeder in een klein dorp in Kiambu. Zijn moeder is ziek en woont bij familie. De familie helpen zijn moeder en hem om te kunnen leven. Kelvin heeft de lagere school met goede resultaten afgesloten. Kelvin houdt van lezen en hij wil heel graag naar de middelbare school. Kids to School sponsort hem vanaf januari 2020. Hij zat toen in de eerste klas. Eind 2023 heeft Kelvin de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Hij hoopt in 2024 te beginnen aan zijn vervolgopleiding.
Maria is geboren in 2003. Zij is het derde kind van vier kinderen. De family woont in Kiambu county. Haar moeder heeft altijd alleen voor haar kinderen gezorgd. De twee oudste kinderen hebben alleen lagere school en haar jongste zusje zit nu op de lagere school. Haar moeder probeert voornamelijk met het plukken van thee voldoende geld te verdienen voor haar gezin. Geld voor de Middelbare school is er niet. Ze heeft met goede resultaten de lagere school afgesloten en dank zij COTRR heeft ze vorig jaar toch het eerste jaar van de middelbare school kunnen afronden. Vanaf januari 2020 sponsort Kids to School haar. Ze zat toen in de tweede klas. Eind 2022 heeft ze de middelbare school afgesloten. Maria is geboren in Uganda en kan haar opleiding niet in Kenia vervolgen. Ze hoopt in 2024 een studie te beginnen.
Stephen is geboren in 2005. De familie woont in Nairobi county. Hij is de jongste van drie kinderen. Zijn ouders zijn gescheiden en de moeder draagt de zorg voor de drie kinderen alleen. Stephan heeft de lagere school met uitstekende cijfers afgesloten. Kids to School sponsort hem vanaf januari 2020.Hij zat toen in de eerste klas. Eind 2023 heeft Stephen de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Hij hoopt in 2024 te beginnen aan zijn vervolgopleiding.
Sandra is geboren in 2005. De familie woont in West Kenia. Ze is de oudste van twee kinderen. Haar moeder is alleenstaand en omdat ze erg depressief is kan ze niet voor de kinderen zorgen. De familie woont bij de grootouders. Sandra heeft de lagere school met goede resultaten afgesloten. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2020. Zij is toen begonnen in de eerste klas. Eind 2023 heeft Sandra de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Zij hoopt in 2024 te beginnen aan haar vervolgopleiding.
 

Patrick is geboren in 2002. Hij heeft een oudere zus. Zijn moeder is alleenstaand en moet met losse baantjes voor haar kinderen zorgen. Hij heeft met zeer goede resultaten de lagere school afgesloten en met hulp van verschillen mensen hebben ze het eerste jaar van de middelbare school kunnen betalen. Dit eerste jaar heeft hij met geweldige cijfers afgesloten. Ook het bijeenschrapen van het geld voor het eerste semester van het 2e jaar was weer moeilijk. Uiteindelijk hebben ze hun stukje land verkocht. Door Corona is de situatie natuurlijk verslechterd en is het voor de moeder nog moeilijker om geld te verdienen. Patrick droomt ervan ingenieur te worden. Vanaf 2021 gaat Kids to School hem sponsoren. Hij is toen begonnen in de tweede klas. Eind 2022 heeft hij de middelbare school afgesloten. In september 2023 is hij begonnen met zijn Bachelor of Science in Computer Science. Deze studie duurt vier jaar.

Pauline  is geboren in 2001. Ze woont met haar ouders en een broer en twee zusjes in Nairobi. Haar vader en moeder hebben alleen enkele jaren lagere school gehad. Haar moeder verkoopt groenten en haar vader is losse arbeider. Ze verdienen veel te weinig om schoolgeld te kunnen betalen. Ze heft de middelbare school eind 2019 afgesloten en is met goede cijfers geslaagd. In januari 2020 begint ze met haar studie Bachelor of Commerce aan de School of Business aan Kenyatta University. De studie duurt vijf jaar. Sinds januari 2021 sponsort Kids to School haar.

Maclean is geboren in 1996. Ze heeft een jongere broer en een jonger halfzusje. Ze slaagde in 2015 met goed resultaat voor de middelbare school. Haar moeder overleed net voor haar eindexamen en dat veranderde haar leven volledig. Haar vader, die een kleine slagerij heeft, hertrouwde in hetzelfde jaar en gaf vervolgens al zijn aandacht aan zijn nieuwe gezin. Na 2 jaar kreeg ze eindelijk de kans om te gaan studeren aan het Kenyan Medical Training Center en in september 2017 ze begonnen met de studie Voeding en Diëtetiek. Omdat ze haar schoolgeld voor het tweede jaar niet kon betalen, moest ze in 2018 weer van school van school. Kids to School geeft haar nu de mogelijkheid om haar studie aan het Kenyan Medical Training Centre af te maken. De studie duurt nog twee jaar. Sinds april 2021 sponsort Kids to School haar. In april 2023 heeft ze haar laatste examens gehaald. Ze wacht nu op het doen van het nationale examen dat noodzakelijk is om als diëtist te kunnen werken.

Nickson is geboren in 1999. Hij woont met zijn moeder, een jongere broer en twee zusjes. Zijn moeder heeft lagere school gehad en probeert als losse arbeidster voldoende geld te verdienen voor het onderhoud van haar gezin. Zowel voor de lagere school als de middelbare school is Nickson gesponsord. De middelbare school heeft hij in 2019 afgesloten met een A-. Omdat er geen geld was kon hij niet beginnen aan zijn tandartsopleiding en is hij is als losse arbeider gaan werken om bij te dragen aan de kosten voor het gezin. Uiteindelijk kon hij dankzij een arts zijn studie beginnen in november 2020. Na één semester was dit geld op. Kids to School sponsort hem sinds maart 2021. De hele studie duurt vijf jaar.

Virginia is geboren in 2005. Ze is is het derde kind in een familie van vier. Virginia woont met een oudere zus en haar jonge broertje bij haar moeder net buiten Nairobi. Het gezin kent veel huiselijk geweld en 6 jaar geleden is haar vader weggegaan is niet teruggekomen. Sinds die tijd proberen de moeder en het zusje met het wassen van kleding voldoende te verdienen. De lagere school heeft ze met bovengemiddeld resultaat afgesloten in en vervolgens is ze begonnen aan de middelbare school. Helaas is Virginia de eerste twee jaar regelmatig naar huis gestuurd omdat de het schoolgeld niet betaald kon worden. Dat heeft duidelijk effect gehad op haar resultaten. Kids to School sponsort haar sinds april 2022. Ze zat toen in de derde klas. Eind 2023 heeft Virginia de middelbare school met goede resultaten afgesloten. Zij hoopt in 2024 te beginnen aan haar vervolgopleiding.

Eunice  is geboren in 2005. Zij is de vijfde in een gezin in een gezin van zeven. Vier broers en zes zussen. Ze wonen in Kajiado County. De moeder is altijd alleen verantwoordelijk geweest voor haar kinderen en is door toenemend huiselijk geweld een aantal jaren geleden weer bij haar moeder gaan wonen. In 2020 is de moeder overleden en sinds die tijd wonen de drie jongste kinderen (13, 15 en 16 jaar) bij hun grootmoeder. Voor de grootmoeder is het onmogelijk voor de drie kinderen te zorgen, bovendien lopen de twee meisjes het risico door hun vader uitgehuwelijkt te worden. De situatie was zo schrijnend dat bij het huisbezoek van Kids to School de leden van de LAC Emily Muriet en Sr. Celia het van het grootste belang vonden de twee meisjes naar een andere school ver van de plaats waar de grootmoeder woont te plaatsen.  Het jongere zusje zit in klas 5 van de lagere school. Eunice wordt sinds april 2022 gesponsord door Kids to School. Ze zat toen in de derde klas. In 2023 heeft Eunice een zoontje gekregen. Het is nog niet duidelijk of ze haar middelbare school gaat afmaken.

Ryan is geboren in 2003. Hij is het tweede kind in een familie van vier. Zijn moeder is overleden toen hij 10 jaar was en zijn vader is hertrouwd met een vrouw met drie kinderen heeft. De vier kinderen uit zijn eerste huwelijk zijn na de dood van hun moeder overgelaten aan hun tante die 72 jaar is. Voor haar is het onmogelijk de studie van Ryan te betalen. Ryan heeft de middelbare school in 2021 met goede cijfers afgesloten en met de hulp van Kids to school is hij in september 2022 begonnen aan de studie Bachelor of Science in Criminologie aan de universiteit van Iloilo. Deze studie duurt 4 jaar.

 

Josephine RS is geboren in 2004. Zij is het tweede kind in een gezin van negen. Haar vader is verslaafd aan alcohol. Haar Moeder probeert met hulp van de buren zo goed mogelijk voor het gezin te zorgen. De hele family woont in een1-kamer huis. Op de lagere school was ze een goede leerling en met hulp van mensen op de lagere school heeft ze deze school met goede cijfers kunnen afsluiten. Al op jonge leeftijd wilde haar vader haar uithuwelijking. Dankzij het sponsorprogramma van COTRR heeft ze de middelbare school kunnen volgen en deze heeft ze in 2021 met goede resultaten afgerond. Kids to School sponsort haar sinds september 2022. Ze studeert voor een bachelors in Onderwijs aan de Catholic University of Eastern Africa. Deze studie duurt vier jaar.

 

Clare is geboren in 2000 in Kitale, Kenya. Zij komt uit een polygaam gezin. Haar vader stierf in 2017 klas toen Clare de tweede klas van de middelbare school zat. Hij was de enige kostwinner van het gezin. Haar moeder heeft geen opleiding en probeert nu met losse baantjes geld te verdienen. Het betalen van het schoolgeld is dan ook een uitdaging. Toch heeft ze in 2019 het eindexamen gedaan en is ze geslaagd met een C (ongeveer een 7) maar wel met achterstand in het betalen van het schoolgeld. Ze heeft daarom in 2020 gewerkt om de schuld af te betalen en zo het certificaat te krijgen om verder te kunnen studeren. Dat is haar gelukt. Haar droom is om verpleegkunde te studeren. Door haar goede cijfers is ze geaccepteerd op een erkende school. Kids to school gaat haar nu sponsoren. In januari 2023 begint ze met haar opleiding voor operatie verpleegkundige Deze studie duurt 4 jaar.

 

Peninah is geboren in 2003 in een polygame familie met 24 kinderen. Zij is het derde kind van haar moeder. Beide ouders hebben geen opleiding genoten maar zij zijn geïnteresseerd in een opleiding voor hun kinderen. Wat betreft hun inkomen is de family afhankelijk van de verkoop van koeien en geiten en dat is te weinig om de kinderen naar school te kunnen sturen. Peninah is gehandicapt en heeft een prothese nodig om te kunnen lopen. Hierdoor woont ze sinds 2011 in het Rehabilitation Center in Loitokitok. Hier heeft ze haar lagere school kunnen afronden. Dankzij een beurs van de Equity bank heeft ze de middelbare school in 2021 met goede resultaten afgesloten. Haar ouders hebben alles gedaan om haar universitaire studie te kunnen betalen maar mede door de droogte werd dat na het eerste jaar onmogelijk. Ze zit nu in haar tweede jaar en sinds september 2023 sponsort Kids to school haar. Ze studeert voor een bachelor in Banking and Finance. De studie duurt 4 jaar.

 

Elizabeth is geboren in 2007. Ze is het derde uit een gezin met vier kinderen, de familie woont in Kiambui, een van de grootste sloppenwijken van Afrika. Haar vader werkt als losse arbeider en haar moeder verdient haar inkomen met wassen voor anderen. Door de jaren heen heeft de familie leningen moeten aangaan om haar studie te bekostigen. Ondanks alle financiële problemen zit Elizabeth zit nu in de vierde klas van de middelbare school. Ze is een goede student en heeft altijd laten zien dat ze geïnteresseerd is in een verdere opleiding. Sinds januari 2024 sponsort Kids to School haar. Ze zit in het laatste jaar van de middelbare school en moet in november eindexamen doen.

 

Stephanie is geboren in 2007. Ze woont met haar ouders, een jongere broer en een nichtje van haar moeder met kind in Huruma, een net geen sloppenwijk van Nairobi. Haar vader is muziekleraar maar heeft geen werk, zijn  moeder is afhankelijk van tijdelijke banen. Stephany heeft in 2022 de lagere school met goede cijfers afgesloten en heeft vervolgens een semester op een middelbare school gezeten Voor een vervolg was er geen geld. Kids to School sponsort haar sinds januari 2024. Ze zit in het eerste klas.

 

Joshua is geboren in 2003 in een polygaam gezin met 7 kinderen. Hij is het oudste kind van zijn moeder en heeft 3 broertjes en 2 zusjes. Beide ouders zijn niet naar school geweest. Zijn vader is een alcoholist en verdient wat met de verhuur van zijn grond, zijn moeder verkoopt thee. Dank zij Community Organisation & Training for Risk Reduction (COTRR) heeft Joshua de middelbare school kunnen volgen. Kids to School werkt al lang samen met COTRR. COTRR sponsort t/m de middelbare school. Voor verdere studie moet daarna financiële hulp elders gezocht worden. Sinds Januari 2024 sponsort Kids to School geeft hem. Hij studeert voor een bachelor in Megatronica aan de Dedan Kimathi University. Hij zit in zijn eerste jaar, semester twee. De studie duurt 5 jaar.

 

Samual is geboren in 2002. Hij is de oudste zoon in een gezin van 7 kinderen. De vader is niet aanwezig. De familie heeft een kleine boerderij in Kaijado County. Dankzij de hulp van zijn grootmoeder heeft hij de middelbare school kunnen doorlopen. Hij is in 2022 geslaagd maar door gebrek aan geld heeft hij geen  vervolgopleiding kunnen starten. Vanaf april 2024 wordt hij gesponsord door Kids to School.  Het is nog niet helemaal duidelijk welke studie hij gaat volgen.

 

David is geboren in 2008. Hij is de oudste in een gezin met 4 kinderen. Zijn vader zit in de gevangenis en kan niet voor zijn gezin zorgen. De familie heeft een kleine boerderij en het is voor de moeder erg moeilijk om voldoende geld te verdienen. Na de lagere school is David naar een dag middelbare school gegaan. Door de problemen thuis is hij na het eerste semester gestopt. Sinds januari 2024 sponsort Kids to School hem. Hij zit nu in de eerste klas van een middelbare school met kostschool. 

 

Nancy is geboren in 2002. Haar beide ouders zijn overleden en met haar jongere broertje woont ze bij haar grootmoeder. Naast deze twee kinderen heeft de grootmoeder ook de zorg voor de drie kinderen van een andere overleden dochter. De grootmoeder heeft een klein stukje grond waarop ze groenten  verbouwd die ze verkoopt. Dankzij de hulp van het hoofd van de middelbare school en veel anderen heeft ze in 2022  de Middelbare school met goede resultaten afgesloten. Om verder te kunnen studeren heeft ze gewerkt en dankzij financiële steun van meerdere mensen is ze in september 2023 te begonnen met haar studie kapster en schoonheidsspecialiste aan Muranga Tecnical Trainings Institute. Vanaf januari 2024 sponsort Kids to School haar. Ze zit nu in het tweede semester van het eerste jaar. De studie duurt twee jaar.

Asili is geboren in 2004. Ze is het jongste kind in een familie van drie. Haar moeder verliet haar familie omdat ze geestelijk ziek was toen Asili drie jaar was. Haar vader heeft de zorg voor de drie kinderen op zich genomen maar als veiligheidsman van een lagere school verdiende hij nauwelijks iets. Een onderwijzeres van de lagere school heeft zich het lot van Asili aangetrokken en heeft haar opgenomen in haar gezin. Met hulp van andere onderwijzers kon ze in 2018 naar de middelbare school en die heeft ze met goede resultaten in 2022 afgesloten. Vanaf april 2024 sponsort Kids to School haar. Sinds april 2024 studeert ze voor verpleegster en vroedvrouw aan een Medical College. Deze studie duurt drie jaar. 

 

Zaccharia is geboren in 2007 in Rift Valley. Hij is de enige zoon van een alleenstaande moeder. Door de problemen na de verkiezingen van 2007 zijn moeder en zoon verhuist naar Kiambu County. Hier hebben hulp gekregen van een oudere vrouw. Zij heeft moeder en zoon door de tijd heen geholpen. De moeder is ziekelijk en probeert met naaien iets te verdienen. Zaccharia zit nu in derde klas van een technische middelbare school. Sinds januari 2024 sponsort Kids to school hem.