Huidige studenten

Esther is geboren in 1996 in Kenia. Haar moeder is overleden en haar vader is hertrouwd en heeft nu 3 kinderen bij zijn nieuwe vrouw. De vader heeft een paar jaar lagere school en heeft af en toe een baan. Esther wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to school. Ze heeft haar middelbare school, St. Lucy’s Raruowa Girls High School, in 2013 afgesloten en is in september 2014 begonnen aan een studie Rechten aan de School of Law, Kenyatta University in Nairobi. In december 2018 is ze afgestudeerd. Esther is van plan haar studie af te ronden met de opleiding tot advocaat. Na een tussenjaar is ze in januari 2020 hiermee begonnen. Deze studie duurt één jaar.
 P1040547_Josephine

Josephine is geboren in 1996. Ze heeft 2 zusjes en 4 broers. Haar vader heeft de lagere school gehad en is landbouwer. Haar moeder heeft geen scholing gehad. Het gezin woont in West Kenia en leeft van de opbrengst van een kleine groentetuin. Sinds 2013 wordt Josephine gesponsord door Kids to School. Ze zat toen in het tweede jaar van de middelbare School, Asumbi Girls High School. Josephine heeft in november 2015 eindexamen gedaan. Josephine is met een A- geslaagd. Dat is een hele goede score in Kenya. In september 2016 is ze begonnen ze aan haar opleiding Human Resource Management aan Moi University in Eldoret. In 2019 heeft ze stage gelopen en ze zit nu in haar laatste jaar. Ze hoopt in augustus haar studie af te sluiten.

Salama is geboren in 2005. Ze woont in Tanzania en heeft een zusje en twee broers. Haar vader is gestorven. Haar moeder heeft geen scholing gehad en heeft geen baan. Salama zit op de Steven Tito Academy, The Baobab Home, Bagamoyo. Ze wordt sinds 2013 gesponsord door Kids to School. Ze heeft eind 2018 de lagere school afgesloten. In januari 2019 is ze begonnen met de middelbare school . Ze zit nu in de tweede klas.

 Nasra Term 3_bijgesneden 2015_website

Nasra is geboren in 2008. Ze woont in Tanzania. Ze heeft één zusje. Haar vader is gestorven, haar moeder is ziek en heeft geen school gevolgd. Een tante van Nasra is landbouwer, zij zorgt voor Nasra. Nasra zit op de Steven Tito Academy in Bagamoyo. Ze wordt sinds 2015 gesponsord door Kids to School. Nasra zit in de vijfde klas.

 P1040502_Joyce

Joyce is geboren in 2001. Ze woont in Kenia. Ze is de dochter van een gescheiden moeder. Ze heeft een broer en een zusje. Haar moeder probeert in het levensonderhoud van haar gezin te voorzien door af en toe te werken op een theeplantage. In juli van dit jaar moest ze bijna haar middelbare school stopzetten door geldgebrek. Ze is een hele goede leerling. Kids to school heeft haar opgenomen in hun programma. Sinds september 2015 sponsoren we haar. Ze zat toen in de tweede klas “form 2” van de Maryhill Girls High School. Eind 2018 heeft Joyce met goede cijfers de middelbare school afgesloten. In mei 2019 is ze beginnen aan haar studie Bachelor of Science in Civil Engineering. Deze studie duurt vijf jaar. 

 img-20161022-wa0010_christine Christine is geboren in 1994. Ze woont in Nairobi. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar moeder. Ze heeft één broer en twee zusjes. Door armoede kon ze pas haar middelbare school beginnen toen ze 18 jaar was. In 2015 heeft ze haar eindexamen gedaan en is ze geslaagd. Christine woont met haar moeder en haar jongste zus in Kibera een van de grootste slumbs in Afrika. In september 2017 kan zij dankzij steun van Kids to School beginnen met haar studie Bachelor of Arts, Social Work and Community Development aan de University of Nairobi. De studie heeft zeven semesters. Met succes heeft ze de eerste zes semesters afgerond. Ze hoopt in 2020 haar studie af te sluiten.

Beatrice Maleno.is geboren in 2000. Ze is de oudste dochter in een monogame Masai familie en heeft 3 zusjes en twee broers. Beide ouders hebben geen enkele opleiding gehad. Hun inkomen is afhankelijk van tijdelijk werk en een paar geiten. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2017. Beatrice zat toen in de tweede klas, “form 2”, van de Njonjo Girls’ High school in Nyahururu. Eind 2019 heeft Beatrice met goede cijfers de middelbare school afgesloten. Ondanks Corona is Beatrice toch in oktober kunnen beginnen met haar studie Public Administration and Leadership at Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology. De studie duurt 4 jaar.

 

Valary is geboren in 2000. Ze is de jongste dochter in een gezin van 3 kinderen, twee meisjes en één jongen. Haar broer en zus hebben dankzij sponsors de middelbare school kunnen volgen. Door de problemen na de verkiezingen van 2007 is haar vader gevlucht. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een scheiding van de ouders. Haar moeder heeft een kleine tuin en verdient daar niet genoeg geld mee om haar dochter naar school te sturen. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2017. Valary zat toen in de derde klas van de Sacred Heart Girls School in Mukumu. Valary heeft in november 2018 eindexamen gedaan en ze is met goede cijfers geslaagd. In september 2019 is ze begonnen aan haar studie Bachelor of Art, Gender Women & Development. Deze studie duurt vier jaar.

 

Julius is geboren op 5 september 2001. Hij woont in Kenia. Hij heeft één zusje, die nu zes jaar is. Zowel vader als moeder proberen met tijdelijke baantjes hun gezin in onderhoud te voorzien. Dit is vooral moeilijk omdat de vader door een ongeluk zijn been verloren heeft. Het vinden van werk wordt daardoor extra bemoeilijkt. Kids to School sponsort hem vanaf 1 januari 2018 hij zat toen in de tweede klas van de middelbare school in Kiambu. Julius zit nu in de vierde klas en moet in november 2020 eindexamen doen.

 

Elijah is geboren op 23 augustus 2000. Hij woont in Kenia. Hij is de oudste jongen in een polygame Masai familie waarin totaal 14 kinderen zijn. Alle kinderen gaan naar een lagere school en tot nu toe zitten 3 kinderen dank zij hulp van de gemeenschap op de middelbare school. Beide ouders hebben geen opleiding gehad en proberen hun gezin te onderhouden door losse baantjes. De familie bezit 8 geiten. Kids to School sponsort hem vanaf 1 september 2017. Hij zat toen in eerste klas van de Tengecha Boys High school in Kericho. In november 2020 hoopt hij eindexamen te doen.

 

Vivian is geboren in 2004. Ze woont in Kenia. Ze is één van de 22 kinderen uit een polygame Masai familie. Haar ouders zijn niet geschoold en de verkoop van vee en kralen moet inkomsten opleveren voor het hele gezin. Vivian rondde de lagere school af in oktober 2016. Omdat er geen schoolgeld betaald kon worden is Vivian in 2017 niet naar school gegaan. Kids to School sponsort Vivian vanaf januari 2018. Ze zit nu in de derde klas van St. Clare Girls secondary school in Rombo.

Faith is geboren in 1998 Ze is de oudste in een gezin van 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Haar moeder is alleenstaand en probeert met tijdelijke werkzaamheden haar gezin te onderhouden. Tot en met haar middelbare school is Faith gesponsord door COTTR. Kids to School werkt samen met deze organisatie. Sinds september 2017 studeert Faith Farmacy aan de Kabarak universiteit. Kids to School sponsort Faith vanaf juli 2018. De studie duurt vijf jaar.

  Merci is geboren in 2002. Ze heeft 2 oudere zussen, een oudere broer en een jongere broer. Haar vader is 5 jaar geleden aan kanker overleden en daardoor is de financiële druk sterk toegenomen. Haar moeder moet met tijdelijke banen het inkomen verdienen. Door gebrek aan geld gaat Merci regelmatig niet naar school. Kids to School sponsort  haar vanaf juli 2018. ze zat toen in de tweede klas van de Gitugi Girls High Schoo. Ze hoopt in november 2020 haar eindexamen te doen.

Harriet is geboren in 1998. Haar beide ouders zijn overleden voor ze 2 jaar was. Ze heeft 2 zussen. Harriet is gehandicapt geboren, ze mist één been. Door hulp van haar oom kon ze naar de lagere school. Dankzij het Liliane fonds heeft zij de middelbare school kunnen volgen. Harriet heeft in december 2017 de middelbare school gehaald. Ze wil onderwijzeres worden. Kids to School sponsort haar sinds september 2018. Ze zit nu in haar tweede jaar van Regional Teacher Training College in Makindu.

John is geboren in 1999. Hij woont in de Filippijnen. John is de tweede in een gezin met vijf kinderen. Door gebrek aan geld kon hij na de middelbare school niet verder studeren. Kids to School sponsort hem sinds september 2018. Hij begint dan aan zijn studie leraar Engels aan de Cebu Normal University.  De opleiding duurt 4 jaar.

Michelle is geboren in 2000. Zij woont in de Filippijnen. Michelle is de oudste in een gezin met vier kinderen. Door gebrek aan geld kon zij na de middelbare school niet verder studeren. Kids to School sponsort haar sinds september 2018. Zij begint dan aan haar studie  Business Administration aan de Universiteit van Iloilo. De opleiding duurt 4 jaar.

Rose is geboren in 1998. Na het overlijden van haar moeder is de situatie in het gezin voor haar verslechterd. Ze is op jonge leeftijd van huis weggegaan, heeft als huishoudhulp gewerkt en dankzij haar werkgeefster heeft ze de lagere school kunnen afmaken. Door haar goede resultaten kon ze naar een goede middelbare school. Helaas moest ze die weer verlaten door geldgebrek. Door te werken als huishoudhulp in Nairobi is het haar gelukt de eerste 2 jaar te kunnen betalen. De laatste 2 jaar is van de middelbare school is ze gesponsord voor Calvary Temple . Het afgelopen jaar heeft ze dankzij hulp van VAP het certificate interior design gehaald. Kids to School sponsort haar sinds januari 2019 zodat ze haar diploma in 2020 kan halen.

Lydia is geboren in 1998. Haar beide ouders zijn overleden voor ze 2 jaar was. Ze heeft 5 broers. Alleen haar oudste broer heeft gestudeerd, de andere 4 hebben alleen de lagere school gevolgd. Lydia heeft eind 2016 de lagere school afgerond. Door geldgebrek heeft ze de eerste twee jaar van de met veel verzuim doorlopen. Kids to School sponsort haar sinds januari 2019, ze zit dan in de derde klas van de middelbare school. Ze hoopt eind 2020 eindexamen te doen.

Daniel is in 1995 geboren. Hij is de vierde zoon in een gezin met 5 zonen. Hij heeft de middelbare school in 2013 afgesloten. Tijdens de problemen na de verkiezingen van 2007 is de familie zwaar getroffen en hebben ze alles verloren. Het geweld heeft de familie erg passief gemaakt. Kids to School geeft hem nu de kans een studie te beginnen. Sinds januari 2019 sponsort Kids to School hem. Daniel studeert ICT aan het Thika Technical Training Insitute. De studie duurt 3 jaar.

Asha is geboren in 2000. Zij is het derde kind in een gezin met 4 kinderen. Haar moeder is overleden en haar vader is opnieuw getrouwd. De ouders zijn landbouwers en werken als losse arbeiders. De familie woont in Tanga. Asha heeft de lagere school eind 2018 afgesloten. In Tanzania hoeft voor de middelbare school geen schoolgeld betaald te worden. Kids to School betaalt voor Asha de kostschool en de school benodigdheden. Sinds 2019 zit Asha op de middelbare school. Kids to sponsort haar. Ze zit nu in de tweede klas.

Leah is geboren in 2005. Ze heeft 2 oudere zussen. Haar vader is gepensioneerd en was onderwijzer. Hij heeft geen vast inkomen meer maar werkt nog af en toe als onderwijzer. Haar moeder is overleden. Het gezin woont bij de grootmoeder. Leah heeft de lagere school eind 2018 afgesloten. In Tanzania hoeft voor de middelbare school geen schoolgeld betaald te worden. Kids to School betaalt voor Leah de kostschool en de school benodigdheden. Sinds 2019 zit Leah op de middelbare school. Kids to School sponsort haar. Ze zit nu in de tweede klas.
Salim is geboren in 2002. Hij is de jongste van 3 kinderen en woont met zijn moeder in Bagamoyo. Zijn moeder verdient de kost met wat landbouw. Salim heeft de lagere school eind 2018 afgesloten. In Tanzania hoeft voor de middelbare school geen schoolgeld betaald te worden. Kids to School betaalt voor Salim de kostschool en de school benodigdheden. Sinds 2019 zit Salim op de middelbare school. Kids to School sponsort hem. Hij zit nu in de tweede klas.
Edelquin is geboren in 2005. Ze is de jongste van 4 kinderen. Edelquin woont met haar moeder in Nairobi, waar haar moeder als hulp in de huishouding werkt. Het salaris is veel te laag om schoolgeld voor de middelbare school te betalen. In november 2018 heeft ze de lagere school afgesloten. Met hulp van vrienden en bekenden heeft haar moeder met moeite net voldoende geld verzameld voor het eerste semester van de eerste klas van de middelbare school. Dat lukte niet weer voor het tweede semester. Kids to School heeft besloten haar vanaf april 2019 te sponsoren. Ze zit nu in de tweede klas van de middelbare school.
Elias is geboren in 2005. Zijn vader is niet bekend en zijn moeder liet hem achter bij zijn grootmoeder toen hij 3 jaar oud was. Zijn grootmoeder heeft haar uiterste best gedaan om hem naar de lagere school te kunnen laten gaan. Door de hulp van COTRR heeft hij de kans gekregen om naar de Middelbare school te gaan. Deze heeft hij met zeer goede resultaten afgesloten. Sinds september 2019 sponsort Kids to School hem. Hij zit nu op de Technische Universiteit in Mombasa en studeert voor civiel ingenieur. Deze studie duurt 5 jaar.

Kelvin is geboren in 2005. Hij is de jongste van 2 kinderen. Kelvin woont met zijn moeder in een klein dorp in Kiambu. Zijn moeder is ziek en woont bij familie. De familie helpen zijn moeder en hem om te kunnen leven. Kelvin heeft de lagere school met goede resultaten afgesloten. Kelvin houdt van lezen en hij wil heel graag naar de middelbare school. Kids to School sponsort hem vanaf januari 2020. Hij zit in de eerste klas.
Maria is geboren in 2003. Zij is het derde kind van vier kinderen. De family woont in Kiambu county. Haar moeder heeft altijd alleen voor haar kinderen gezorgd. De twee oudste kinderen hebben alleen lagere school en haar jongste zusje zit nu op de lagere school. Haar moeder probeert voornamelijk met het plukken van thee voldoende geld te verdienen voor haar gezin. Geld voor de Middelbare school is er niet. Ze heeft met goede resultaten de lagere school afgesloten en dank zij COTRR heeft ze vorig jaar toch het eerste jaar van de middelbare school kunnen afronden. Vanaf januari 2020 sponsort Kids to School haar. Ze zit nu in de tweede klas. 
  Maen is geboren in 2004. Zij is het tweede kind in een gezin met 6 kinderen. De familie woont in Kajiado County. De vader heeft een paar jaar lagere school gehad en de moeder heeft geen onderwijs genoten. Haar moeder is de belangrijkste kostwinner in het gezien Maen heeft met goede resultaten de lagere school afgesloten en is vorig jaar begonnen met de middelbare school. Omdat er niet voldoende geld was om het schoolgeld te betalen heeft ze het laatste deel van het jaar gemist. Vanaf januari 2020 sponsort Kids to School haar. Ze zit nu in de tweede klas.
Stephen is geboren in 2005. De familie woont in Nairobi county. Hij is de jongste van 3 kinderen. Zijn ouders zijn gescheiden en de moeder draagt de zorg voor de drie kinderen alleen. Stephan heeft de lagere school met uitstekende cijfers afgesloten. Kids to School sponsort hem vanaf januari 2020.Hij zit in de eerste klas.
Sandra is geboren in 2005. De familie woont in West Kenia. Ze is de oudste van 2 kinderen. Haar moeder is alleenstaand en omdat ze erg depressief is kan ze niet voor de kinderen zorgen. De familie woont bij de grootouders. Sandra heeft de lagere school met goede resultaten afgesloten. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2020.Zij zit in de eerste klas.

Monicah is geboren in 2001. Ze heeft één jonger zusje. Haar moeder is gescheiden en draagt de zorg voor de kinderen alleen. Met hulp van verschillende donoren heeft Monicah de Middelbare school kunnen doorlopen. Ze heeft eind 2019 eindexamen gedaan en is met goede cijfers geslaagd. In november is ze begonnen aan haar studie Community Development and Environment aan de Jomo Kenyatta University of Agriculture and Environment. De studie duur 4 jaar en leidt op tot een Bachelor of Science. Kids to School sponsort haar sinds november 2020.

 

Patrick is geboren in 2002. Hij heeft een oudere zus. Zijn moeder is alleenstaand en moet met losse baantjes voor haar kinderen zorgen. Hij heeft met zeer goede resultaten de lagere school afgesloten en met hulp van verschillen mensen hebben ze het eerste jaar van de middelbare school kunnen betalen. Dit eerste jaar heeft hij met geweldige cijfers afgesloten. Ook het bijeenschrapen van het geld voor het eerste semester van het 2e jaar was weer moeilijk. Uiteindelijk hebben ze hun stukje land verkocht. Door Corona is de situatie natuurlijk verslechterd en is het voor de moeder nog moeilijker om geld te verdienen. Patrick droomt ervan ingenieur te worden. In 2021 zal hij de studie aan de middelbare school weer oppakken. Kids to School gaat hem dan sponsoren.

Pauline  is geboren in 2001. Ze woont met haar ouders en een broer en 2 zusjes in Nairobi. Haar vader en moeder hebben alleen enkele jaren lagere school gehad. Haar moeder verkoopt groenten en haar vader is losse arbeider. Ze verdienen veel te weinig om schoolgeld te kunnen betalen. Ze heft de middelbare school eind 2019 afgesloten en is met goede cijfers geslaagd. In januari 2020 begint ze met haar studie Bachelor of Commerce aan de School of Business aan Kenyatta University. De studie duurt 5 jaar. Vanaf januari 2021 gaat Kids to School haar sponsoren.

 

Nieuw in 2021

Maclean is geboren in 1996. Ze heeft een jongere broer. Ze slaagde met goed resultaat voor de middelbare school. Helaas overleed haar moeder net voor haar eindexamen. Het leven veranderde daarna omdat haar vader, die een kleine slagerij had, hertrouwde en zijn aandacht gaf aan zijn nieuwe gezin. Na 2 jaar kreeg ze eindelijk de kans om te gaan studeren aan het Kenyan Medical Training Center. In augustus van dat jaar is ze begonnen met de studie Voeding en Diëtetiek. Omdat ze haar schoolgeld voor het tweede jaar niet kon betalen, moest ze van school. Kids to School geeft haar nu de mogelijkheid om haar studie aan het Kenyan Medical Training Centre af te maken. De studie duurt nog twee jaar. De sponsoring begint in april 2021.

 

Nieuw in 2021

Kirimi is geboren in 1999. De sponsoring begint in juni 2021.