Huidige studenten

P1010653Clare Clare Nkurani Maningo is geboren in 1991 in Kenia. Ze is één van 22 kinderen uit een polygame Masai-familie. Haar beide ouders hebben geen onderwijs genoten en de verkoop van koeien en geiten moet voor het levensonderhoud van de familie zorgen. Clare was bijna uitgehuwelijkt toen ze in 2008 in contact kwam met onze stichting. Via Kids to School wordt ze sinds 2008 gesponsord. Clare heeft haar middelbare school in 2012 afgesloten en is in september 2013 begonnen aan de studie “Early Childhood Development” aan de Kibwezi Teacher Training College in Kajiado. Begin 2015 heeft Claire haar pre-certificate gehaald. In 2015 is ze getrouwd en heeft ze een zoontje gekregen. Claire gaat in januari 2016 verder met haar studie. Sinds 2013 neemt Clare deel aan het Programma van Masaai Girls Education Fund (MGEF). In maart 2017 heeft Claire haar certificate gehaald. Het afgelopen jaar heeft Claire haar tweede kind gekregen. Ze hoopt nog een vervolgstudie te doen.
P1010694_Irene Irene Soila Saitoti is geboren in Kenia in 1994. Ze is de dochter van een vader, zonder opleiding, en zijn 2e vrouw. Haar moeder is in 2003 gestorven. In deze polygame familie zijn 8 kinderen. Irene wordt sinds 2009 gesponsord door Kids to School. Irene heeft haar middelbare school in 2012 afgesloten en is in september 2013 begonnen aan een opleiding Bussiness Administration aan de Kenyan Methodist University. Sinds begin 2013 neemt Irene deel aan het Programma van Masaai Girls Education Fund (MGEF). Irene heeft in april 2015 haar diploma met goede resultaten gehaald en is in september 2015 begonnen aan haar bachelors in Bussiness Administration. Ze heeft het theoretische deel van haar opleiding in augustus 2017 afgesloten en loopt nu stage. In 2018 hoopt ze af te studeren.  
P1010811_ Esther Atieno Patrobes is geboren in 1996 in Kenia. Haar moeder is overleden en haar vader is hertrouwd en heeft nu 3 kinderen bij zijn nieuwe vrouw. De vader heeft een paar jaar lagere school en heeft af en toe een baan. Esther wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to school. Ze heeft haar middelbare school, St. Lucy’s Raruowa Girls High School, in 2013 afgesloten en is in september 2014 begonnen aan een studie Rechten aan de School of Law, Kenyatta University in Nairobi. Esther heeft ook het derde jaar goed afgesloten. In september 2017 is ze aan haar vierde en laatste jaar begonnen.
P1040544_Lilian 2

Lilian Akinyl is geboren in 1992. Ze woont in Kenia. Haar beide ouders zijn gestorven. Ze heeft geen broertjes of zusjes. Lilian wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to school. Ze heeft haar middelbare school, St. Lucy’s Raruowa Girls High School, in 2013 afgesloten en is september 2014 begonnen een opleiding tot Clinical Medical Surgery and Community Health aan de Kenyan Methodist University in Meru. Lilian. Deze studie duurt vier jaar. Lilian is enthousiast over haar opleiding en begint binnenkort aan het derde jaar.Het derde jaar heeft twee semesters met theorie en een semester met praktijk. In october 2017 heeft Lilian haar diploma gehaald. Vervolgens slaagde ze in december voor het nationale examen. Dit laatste examen geeft haar de mogelijkheid om in 2018 met haar klinische stage te beginnen.

P1010790_Morine  

Morine Atieno Dwino is geboren in 1996. Ze woont in Kenia. Ze heeft 3 broers die allen alleen lagere school gehad hebben. Haar moeder is overleden. Haar vader is opnieuw getrouwd en heeft nu een gezin met 4 jonge kinderen. Hij werkt als veiligheidsbewaker. Morine wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to school. Ze heeft haar middelbare school, St. Lucy’s Raruowa Girls High School, in 2013 afgesloten. In september 2015 is Morine begonnen aan de verpleegstersopleiding aan de Cecile McDonald School of Nursing, verbonden aan Nairobi Hospital. Deze studie duurt drie jaar. Tot nu toe heeft ze alle examens gehaald, ook al haar stages verlopen prima. In september is ze aan het derde en laatste jaar begonnen.

 P1040547_Josephine

Josephine Auma is geboren in 1996. Ze heeft 2 zusjes en 4 broers. Haar vader heeft de lagere school gehad en is landbouwer. Haar moeder heeft geen scholing gehad. Het gezin woont in West Kenia en leeft van de opbrengst van een kleine groentetuin. Sinds 2013 wordt Josephine gesponsord door Kids to School. Ze zat toen in het tweede jaar van de middelbare School, Asumbi Girls High School. Josephine heeft in november 2015 eindexamen gedaan. Josephine is met een A- geslaagd. Dat is een hele goede score in Kenya. In september 2016 is ze begonnen ze aan haar opleiding Human Resource Management aan Moi University in Eldoret. Josephine heeft haar eerste jaar goed afgesloten en is in september 2017 aan haar tweede jaar begonnen.

P1030112_Salama

Salama Juma is geboren in 2005. Ze woont in Tanzania en heeft een zusje en twee broers. Haar vader is gestorven. Haar moeder heeft geen scholing gehad en heeft geen baan. Salama zit op de Steven Tito Academy, The Baobab Home, Bagamoyo. Ze wordt sinds 2013 gesponsord door Kids to School. Ze zit nu in de zevende en laatste  klas.

 Nasra Term 3_bijgesneden 2015_website

Nasra Saidi is geboren in 2008. Ze woont in Tanzania. Ze heeft één zusje. Haar vader is gestorven, haar moeder heeft geen school gevolgd. Een tante van Nasra is landbouwer, zij zorgt voor Nasra. Nasra zit op de Steven Tito Academy in Bagamoyo. Ze wordt sinds 2015 gesponsord door Kids to School. Nasra zit in de derde klas.

 P1040502_Joyce

Joyce Wanjiru Ngugu is geboren in 2001. Ze woont in Kenia. Ze is de dochter van een gescheiden moeder. Ze heeft een broer en een zusje. Haar moeder probeert in het levensonderhoud van haar gezin te voorzien door af en toe te werken op een theeplantage. In juli van dit jaar moest ze bijna haar middelbare school stopzetten door geldgebrek. Ze is een hele goede leerling. Kids to school heeft haar opgenomen in hun programma. Sinds september 2015 sponsoren we haar. Ze zat toen in de tweede klas “form 2” van de Maryhill Girls High School.Joyce heeft de derde klas afgesloten en begint in januari 2018 aan het vierde en laatste jaar van de middelbare school. 

 

 img-20161022-wa0010_christine Christine Mwende Nzomo is geboren in 1994. Ze woont in Nairobi. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar moeder. Ze heeft één broer en twee zusjes. Door armoede kon ze pas haar middelbare school beginnen toen ze 18 jaar was. In 2015 heeft ze haar eindexamen gedaan en is ze geslaagd. Christine woont met haar moeder en haar jongste zus in Kibera een van de grootste slumbs in Afrika. In september kan zij dankzij steun van Kids to School beginnen met haar studie Social Work and Community Development aan de Day Star University in Nairobi. Ze heeft gekozen voor een avondopleiding zodat ze overdag vrijwilligerswerk kan doen. In verband met de kosten van deze school hebben we onlangs besloten dat Christine haar studie vervolgd aan de University of Nairobi. Ze volgt nu de dagopleiding.

 

 

Beatrice Maleno Kampatae.is geboren in 2000. Ze is de oudste dochter in een monogame Masai familie en heeft 3 zusjes en twee broers. Beide ouders hebben geen enkele opleiding gehad. Hun inkomen is afhankelijk van tijdelijk werk en een paar geiten. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2017. Beatrice zat nu in de tweede klas, “form 2”, van de Njonjo Girls’ High school in Nyahururu. Beatrice is overgegaan en zit nu in de derde klas.

 

Valary Libese is geboren in 2000. Ze is de jongste dochter in een gezin van 3 kinderen, twee meisjes en één jongen. Haar broer en zus hebben dankzij sponsors de middelbare school kunnen volgen. Door de problemen na de verkiezingen van 2007 is haar vader gevlucht. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een scheiding van de ouders. Haar moeder heeft een kleine tuin en verdient daar niet genoeg geld mee om haar dochter naar school te sturen. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2017. Valary zat toen in de derde klas van de Sacred Heart Girls School in Mukumu. Valary begint in januari aan haar vierde en laatste jaar van de middelbare school.

 

Meryshel Sepacio Ginan is geboren op 6 november 1997. Ze woont in de Filippijnen. Meryshel heeft een tweelingbroer. Ze is 4e jaars studente aan de Central Phillipine University. Ze doet de bachelor-opleiding Business Administration Major Financial Management. De opleiding duur 4 jaar. Kids to School sponsort haar sinds juni 2017. Ze is een goede student.

 

 

Julius Waithaka Gitau is geboren op 5 september 2001. Hij woont in Kenia. Hij heeft één zusje, die nu zes jaar is. Zowel vader als moeder proberen met tijdelijke baantjes hun gezin in onderhoud te voorzien. Dit is vooral moeilijk omdat de vader door een ongeluk zijn been verloren heeft. Het vinden van werk wordt daardoor extra bemoeilijkt. Julius zit nu in de eerste klas van Kiambu High School in Kiambu. Kids to School sponsort hem vanaf 1 januari 2018.

 

Elijah Mpasoi Kindi is geboren op 23 augustus 2000. Hij woont in Kenia. Hij is de oudste jongen in een polygame Masai familie waarin totaal 14 kinderen zijn. Alle kinderen gaan naar een lagere school en tot nu toe zitten 3 kinderen dank zij hulp van de gemeenschap op de middelbare school. Beide ouders hebben geen opleiding gehad en proberen hun gezin te onderhouden door losse baantjes. De familie bezit 8 geiten. Elijah zit op de eerste klas van de Tengecha Boys High school in Kericho. Kids to School sponsort hem vanaf 1 september 2017.

 

NIEUW in januari 2018

Vivian Metiene is geboren in 2004. Ze woont in Kenia. Ze is één van de 22 kinderen uit een polygame Masai familie. Haar ouders zijn niet geschoold en de verkoop van vee en kralen moet inkomsten opleveren voor het hele gezin. Vivian rondde de lagere school af in oktober 2016. Omdat er geen schoolgeld betaald kon worden is Vivian in 2017 niet naar school gegaan. Kids to School zal Vivian sponsoren vanaf januari 2018. Ze zit nu op de eerste klas van St. Clare Girls secondary school in Rombo.

Nieuw in 2018

Anna Abdalla Athumani werd geboren in 2004. Ze woont in Tanzania. Ze is enigste kind, haar moeder is overleden bij haar geboorte. Informatie over haar vader is er niet. Haar oma heeft er voor gezorgd dat ze in een kindertehuis Irente Children’s Home iopgenomen is. Ze zit in de 6e klas van de Usambara English Medium Primary School. Sinds 2016 heeft ze geen sponsors meer. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2018