Huidige studenten

P1040544_Lilian 2

Lilian is geboren in 1992. Ze woont in Kenia. Haar beide ouders zijn gestorven. Ze heeft geen broertjes of zusjes. Lilian wordt sinds 2011 gesponsord door Kids to school. Ze heeft haar middelbare school, St. Lucy’s Raruowa Girls High School, in 2013 afgesloten en is september 2014 begonnen een opleiding tot Clinical Medical Surgery and Community Health aan de Kenyan Methodist University in Meru. Lilian. Deze studie duurt vier jaar. Lilian is enthousiast over haar opleiding en begint binnenkort aan het derde jaar.Het derde jaar heeft twee semesters met theorie en een semester met praktijk. In oktober 2017 heeft Lilian haar diploma gehaald. Vervolgens slaagde ze in december van dat jaar voor het nationale examen. Lilian loopt momenteel haar klinische stage in Central Coast Hospital in Mombasa.

 P1040547_Josephine

Josephine is geboren in 1996. Ze heeft 2 zusjes en 4 broers. Haar vader heeft de lagere school gehad en is landbouwer. Haar moeder heeft geen scholing gehad. Het gezin woont in West Kenia en leeft van de opbrengst van een kleine groentetuin. Sinds 2013 wordt Josephine gesponsord door Kids to School. Ze zat toen in het tweede jaar van de middelbare School, Asumbi Girls High School. Josephine heeft in november 2015 eindexamen gedaan. Josephine is met een A- geslaagd. Dat is een hele goede score in Kenya. In september 2016 is ze begonnen ze aan haar opleiding Human Resource Management aan Moi University in Eldoret. Josephine zit nu in het derde jaar van haar opleiding.

Salama is geboren in 2005. Ze woont in Tanzania en heeft een zusje en twee broers. Haar vader is gestorven. Haar moeder heeft geen scholing gehad en heeft geen baan. Salama zit op de Steven Tito Academy, The Baobab Home, Bagamoyo. Ze wordt sinds 2013 gesponsord door Kids to School. Ze heeft eind 2018 de lagere school afgesloten. Sinds januari 2019 zit ze in form 1 van de middelbare school.

 Nasra Term 3_bijgesneden 2015_website

Nasra is geboren in 2008. Ze woont in Tanzania. Ze heeft één zusje. Haar vader is gestorven, haar moeder heeft geen school gevolgd. Een tante van Nasra is landbouwer, zij zorgt voor Nasra. Nasra zit op de Steven Tito Academy in Bagamoyo. Ze wordt sinds 2015 gesponsord door Kids to School. Nasra zit in de vierde klas.

 P1040502_Joyce

Joyce is geboren in 2001. Ze woont in Kenia. Ze is de dochter van een gescheiden moeder. Ze heeft een broer en een zusje. Haar moeder probeert in het levensonderhoud van haar gezin te voorzien door af en toe te werken op een theeplantage. In juli van dit jaar moest ze bijna haar middelbare school stopzetten door geldgebrek. Ze is een hele goede leerling. Kids to school heeft haar opgenomen in hun programma. Sinds september 2015 sponsoren we haar. Ze zat toen in de tweede klas “form 2” van de Maryhill Girls High School. Eind 2018 heeft Joyce met goede cijfers de middelbare school afgesloten. In september van 2019 hoopt ze haar studie te beginnen..

 img-20161022-wa0010_christine Christine is geboren in 1994. Ze woont in Nairobi. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar moeder. Ze heeft één broer en twee zusjes. Door armoede kon ze pas haar middelbare school beginnen toen ze 18 jaar was. In 2015 heeft ze haar eindexamen gedaan en is ze geslaagd. Christine woont met haar moeder en haar jongste zus in Kibera een van de grootste slumbs in Afrika. In september kan zij dankzij steun van Kids to School beginnen met haar studie Social Work and Community Development aan de Day Star University in Nairobi. Ze heeft gekozen voor een avondopleiding zodat ze overdag vrijwilligerswerk kan doen. In verband met de kosten van deze school hebben we onlangs besloten dat Christine haar studie vervolgd aan de University of Nairobi. Ze volgt nu de dagopleiding.Met succes heeft ze de eerste drie semesters afgerond. In december 2018 is aan semester 4 begonnen.
 

Beatrice Maleno.is geboren in 2000. Ze is de oudste dochter in een monogame Masai familie en heeft 3 zusjes en twee broers. Beide ouders hebben geen enkele opleiding gehad. Hun inkomen is afhankelijk van tijdelijk werk en een paar geiten. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2017. Beatrice zat nu in de tweede klas, “form 2”, van de Njonjo Girls’ High school in Nyahururu. Beatrice is overgegaan en zit nu in de vierde klas. In november dit jaar moet ze eindexamen doen.

 

Valary is geboren in 2000. Ze is de jongste dochter in een gezin van 3 kinderen, twee meisjes en één jongen. Haar broer en zus hebben dankzij sponsors de middelbare school kunnen volgen. Door de problemen na de verkiezingen van 2007 is haar vader gevlucht. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een scheiding van de ouders. Haar moeder heeft een kleine tuin en verdient daar niet genoeg geld mee om haar dochter naar school te sturen. Kids to School sponsort haar vanaf januari 2017. Valary zat toen in de derde klas van de Sacred Heart Girls School in Mukumu. Valary heeft in november 2018 eindexamen gedaan en ze is geslaagd. In september 2019 begint ze aan haar studie.

 

Julius is geboren op 5 september 2001. Hij woont in Kenia. Hij heeft één zusje, die nu zes jaar is. Zowel vader als moeder proberen met tijdelijke baantjes hun gezin in onderhoud te voorzien. Dit is vooral moeilijk omdat de vader door een ongeluk zijn been verloren heeft. Het vinden van werk wordt daardoor extra bemoeilijkt. Julius zit nu in de derde klas van Kiambu High School in Kiambu. Kids to School sponsort hem vanaf 1 januari 2018.

 

Elijah is geboren op 23 augustus 2000. Hij woont in Kenia. Hij is de oudste jongen in een polygame Masai familie waarin totaal 14 kinderen zijn. Alle kinderen gaan naar een lagere school en tot nu toe zitten 3 kinderen dank zij hulp van de gemeenschap op de middelbare school. Beide ouders hebben geen opleiding gehad en proberen hun gezin te onderhouden door losse baantjes. De familie bezit 8 geiten. Elijah zit in  de derde klas van de Tengecha Boys High school in Kericho. Kids to School sponsort hem vanaf 1 september 2017.

 

Vivian is geboren in 2004. Ze woont in Kenia. Ze is één van de 22 kinderen uit een polygame Masai familie. Haar ouders zijn niet geschoold en de verkoop van vee en kralen moet inkomsten opleveren voor het hele gezin. Vivian rondde de lagere school af in oktober 2016. Omdat er geen schoolgeld betaald kon worden is Vivian in 2017 niet naar school gegaan. Kids to School sponsort Vivian vanaf januari 2018. Ze zit nu in de tweede klas van St. Clare Girls secondary school in Rombo.

Faith is geboren in 1998 Ze is de oudste in een gezin van 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Haar moeder is alleenstaand en probeert met tijdelijke werkzaamheden haar gezin te onderhouden. Tot en met haar middelbare school is Faith gesponsord door COTTR. Kids to School werkt samen met deze organisatie. Faith studeert Farmacy aan de Kabarak universiteit. Kids to School sponsort Faith vanaf juli 2018. Ze is met haar tweede jaar bezig.

Merci is geboren in 2002. Ze heeft 2 oudere zussen, een oudere broer en een jongere broer. Haar vader is 5 jaar geleden aan kanker overleden en daardoor is de financiële druk sterk toegenomen. Haar moeder moet met tijdelijke banen het inkomen verdienen. Door gebrek aan geld gaat Merci regelmatig niet naar school. Ze zit nu in de derde klas van de Gitugi Girls High School en is een uitstekende leerling. Kids to School sponsort  haar vanaf juli 2018.

Harriet is geboren in 1998. Haar beide ouders zijn overleden voor ze 2 jaar was. Ze heeft 2 zussen. Harriet is gehandicapt geboren, ze mist één been. Door hulp van haar oom kon ze naar de lagere school. Dankzij het Liliane fonds heeft zij de middelbare school kunnen volgen. Harriet heeft in december 2017 de middelbare school gehaald. Ze wil onderwijzeres worden. Kids to School sponsort haar sinds september 2019. Ze zit nu in haar eerste jaar van Regional Teacher Training College in Makindu.

John is geboren in 1999. Hij woont in de Filippijnen. John is de tweede in een gezin met vijf kinderen. Door gebrek aan geld kon hij na de middelbare school niet verder studeren. Hij is 1e jaars student en studeert voor leraar Engels aan de Cebu Normal University.  De opleiding duurt 4 jaar. Kids to School sponsort hem sinds september 2018.

Michelle is geboren in 2000. Zij woont in de Filippijnen. Michelle is de oudste in een gezin met vier kinderen. Door gebrek aan geld kon zij na de middelbare school niet verder studeren. Zij is 1e jaars studente en studeert Business Administration aan de Universiteit van Iloilo. De opleiding duurt 4 jaar. Kids to School sponsort haar sinds september 2018.

Nieuw in  2019

Rose is geboren in 1998. Ze is geboren in een polygame familie. Na het overlijden van haar vader en moeder is de situatie in het gezin voor haar verslechterd. Ze is op jonge leeftijd van huis weggegaan, heeft als huishoudhulp gewerkt en dankzij haar werkgeefster heeft ze de lagere school kunnen afmaken. Door haar goede resultaten kon ze naar een goede middelbare school. Helaas moest ze die weer verlaten door geldgebrek. Door te werken als huishoudhulp in Nairobi is het haar gelukt de eerste 2 jaar te kunnen betalen. De laatste 2 jaar is van de middelbare school is ze gesponsord voor Calvary Temple . Het afgelopen jaar heeft ze dankzij hulp van VAP het certificate interior design gehaald. Kids to School sponsort haar sinds januari 2019 zodat ze haar diploma kan halen.

Nieuw in 2019

Lydia is geboren in 1998. Haar beide ouders zijn overleden voor ze 2 jaar was. Ze heeft 5 broers. Alleen haar oudste broer heeft gestudeerd, de andere 4 hebben alleen de lagere school gevolgd. Lydia heeft eind 2017 de lagere school afgerond maar door geldgebrek kon ze niet naar de middelbare school. Kids to School sponsort haar nu. Sinds januari 2019 zit ze op de middelbare school.

Nieuw in 2019

Daniel is in 1995 geboren. Hij is de vierde zoon in een gezin met 5 zonen. Hij heeft de middelbare school in 2013 afgesloten. Tijdens de problemen na de verkiezingen van 2007 is de familie zwaar getroffen en hebben ze alles verloren. Het geweld heeft de familie erg passief gemaakt. Kids to School geeft hem nu de kans een studie te beginnen. Sinds januari 2019 sponsort Kids to School hem. Daniel studeert ICT aan het Thika Technical Training Insitute. De studie duurt 3 jaar.

 

Nieuw in 2019

We hebben 3 nieuwe Tanzaniaanse studenten opgenomen in ons programma. We betalen voor hen de kosten die verbonden zijn aan een kostschool van de middelbare school. Verdere informatie volgt spoedig. 

 

Nieuw in 2019

Edelquin is geboren in 2005. Ze is de jongste van 4 kinderen. Edelquin woont met haar moeder in Nairobi, waar haar moeder als hulp in de huishouding werkt. Het salaris is veel te laag om schoolgeld voor de middelbare school te betalen. In november 2018 heeft ze de lagere school afgesloten. Met hulp van vrienden en bekenden heeft haar moeder met moeite net voldoende geld verzameld voor het eerste semester van de eerste klas van de middelbare school. Dat lukte niet weer voor het tweede semester. Kids to School heeft besloten haar vanaf april 2019 te sponsoren. 

 

 

Nieuw in 2019

Elias is geboren in 2005. Zijn vader is niet bekend en zijn moeder liet hem achter bij zijn grootmoeder toen hij 3 jaar oud was. Zijn grootmoeder heeft haar uiterste best gedaan om hem naar de lagere school te kunnen laten gaan. Door de hulp van COTRR heeft hij de kans gekregen om naar de Middelbare school te gaan. Deze heeft hij met zeer goede resultaten afgesloten. Sinds september 2019 sponsort Kids to School hem. Hij zit nu op de Technische Universiteit in Mombasa en studeert voor civiel ingenieur. Deze studie duurt 5 jaar.

 

Nieuw in 2019

Tobi is geboren in 1998. Hij is de oudst in een gezin van  6 kinderen. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij 6 jaar was. Hij leeft nu voornamelijk met zijn moeder. Zijn moeder werkt als hulp in de huishouding.  Door de slechte situatie thuis heeft hij een enorme vertraging in zijn scholing opgedaan. Hij zit nu in de derde klas van de middelbare school. Sinds september 2019 sponsort Kids to School hem